Ukens apps: Send meldinger gratis

Ukens apps: Send meldinger gratis

Nå er det apps som gjelder, enten du bruker Mac, iPhone eller iPad. Her er våre favoritter i uka som har gått.

Det kan være vanskelig å finne frem i mylderet av applikasjoner for Apple-produktene dine.

Med flere hundre tusen programmer på App Store sier det seg selv at det er umulig å få med seg alt. Hver uke prøver vi å finne de beste applikasjonene - for både iOS-enheter og Mac OS X.

Her er våre favoritter i uka som har gått.

PS: Applikasjonene er ikke nødvendigvis splitter nye. Har du tips til en app du mener alle bør kjenne til, må du gjerne legge igjen en kommentar nederst i artikkelen eller sende oss en e-post.

Du kan også kontakte oss på Facebook eller Twitter.

iPhone: WhatsApp Messenger

Lyst til å spare penger på sms? Med WhatsApp Messenger kan du sende meldinger til venner og bekjente helt gratis. WhatsApp bruker dataforbindelsen og sender meldingene via 3G eller trådløst nett. Mottakeren må også ha appen installert på sin telefon, men når dette er gjort er det bare å tekste i vei.

Det er ingen begrensninger på antall meldinger per dag. I tillegg til vanlig tekst, kan du også sende bilder, video, lyd og til og med en Google-kartplassering.

Appen er spesielt kjekk om du er i utlandet, og du kan spare store penger om du er flink og kobler deg til trådløse nettverk. Meldingene dukker opp ganske raskt, og det er støtte for push-notifikasjoner, slik at de dukker opp på skjermen som en vanlig tekstmelding. Husk at hvis du bruker WhatsApp mye, så kommer naturlig nok datatrafikk-regningen til å gå opp.

I tillegg til iPhone, er WhatsApp tilgjengelig for Android-, Blackberry- og Nokia-telefoner. Kjekt! Koster 6 kroner på App Store her.

iPhone: NRK Radio

Noen styrer unna iPhone og iPad fordi enhetene ikke har innebygd radio. Å høre på nettradio over 3G blir for dyrt, hevder de. Men det mange andre situasjoner der man kan ha glede av en radio-app, for vi befinner oss stadig oftere der det er trådløst lokalnett, noe som gir gratis radiolytting.

Blant de mange radio-appene finner vi NRKs egen, NRK Radio. For dem blant oss som for eksempel har en Bluetooth-høyttaler i huset, er en radio-app som NRK Radio ypperlig. I hvert fall én av oss i Macworld-redaksjonen kan ikke lenger spise frokost uten å kjøre morgennyhetene fra iPhone i lommen til en liten Bluetooth-stereohøyttaler som er blitt en del av det faste inventaret på kjøkkenbordet.

NRK Radio har direkte tilgang til blant annet nrk.no, yr.no, trafikkmeldinger og NRK-podkaster – pluss alle NRK-kanaler og regionale sendinger. Last ned gratis her .

Les om:

Komponenter