Ukens apps: Sjekk hvor mye du mobilsurfer

Ukens apps: Sjekk hvor mye du mobilsurfer

Nå er det apps som gjelder, enten du bruker Mac, iPhone eller iPad. Her er våre favoritter i uka som har gått.

Det kan være vanskelig å finne frem i mylderet av applikasjoner for Apple-produktene dine.

Med flere hundre tusen programmer på App Store sier det seg selv at det er umulig å få med seg alt. Hver uke prøver vi å finne de beste applikasjonene - for både iOS-enheter og Mac OS X.

Her er våre favoritter i uka som har gått.

PS: Applikasjonene er ikke nødvendigvis splitter nye. Har du tips til en app du mener alle bør kjenne til, må du gjerne legge igjen en kommentar nederst i artikkelen eller sende oss en e-post.

Du kan også kontakte oss på Facebook eller Twitter.

iOS: DataMan

Redd for å få skyhøy iPhone-regning? DataMan er appen for deg som vil holde oversikt over hvor mye datatrafikk du bruker på din iPhone eller iPad.

DataMan overvåker hvor mye data du laster ned. Som seg hør og bør overvåkes mobilt nett og trådløst internett hver for seg. Du kan taste inn daglige, ukentlige eller månedlige grenser, og når du nærmer deg noen av grensene, kommer appen med en advarsel. Det er også mulighet for geotagging, slik at du kan se hvor i verden du har lastet ned data. DataMan finnes i en gratis lite-versjon og en fullversjon til 11 kroner. Laget for iPhone og iPod touch, men kan også brukes på iPad.

Mac: Sparrow

Sparrow er en ny minimalistisk e-postklient som vi har omtalt ved en tidligere anledning her på Macworld. Programmet kom i betaversjon i november i fjor, men er nå sluppet i ferdig utgave (bare) på Mac App Store.

Sparrow fungerer foreløpig bare med Gmail, men er godt laget for det. Programmet har et lekkert iOS-inspirert grensesnitt, og med støtte for Growl-notifikasjoner er det enkelt å se når nye e-postmeldinger tikker inn i innboksen. I neste versjon av programmet kommer støtte for flere IMAP-tjenester, som for eksempel MobileMe, noe som vil gjøre det enda mer anvendelig. Sparrow koster 55 kroner på Mac App Store og lastes ned her.

Mac: Pixelfari

Nytteverdien i vår siste favoritt kan diskuteres, men programmet har spredd seg som ild i tørt gress på diverse Mac-nettsteder denne uka, og det med "god" grunn. Pixelsafari er nettleseren som tar deg tilbake til 80-tallet ved at den gjør alle nettsider om til pikselert mosaikk. Glem Retina-skjerm og høyoppløselige monsterskjermer, her snakker vi surfing i ekte retrostil. Gratis, selvsagt! Last ned fra utviklerens nettsider her.

God helg!

Les om:

Komponenter