Ukens apps: Ta spionbilder!

Ukens apps: Ta spionbilder!

Nå er det apps som gjelder, enten du bruker Mac, iPhone eller iPad. Her er våre favoritter i uka som har gått.

Det kan være vanskelig å finne frem i mylderet av applikasjoner for dine Apple-produkter. Med flere hundre tusen programmer på App Store sier det seg selv at det er umulig å få med seg alt. Hver uke fremover skal vi prøve å finne de beste applikasjonene - for både iOS-enheter og Mac OS X. Nedenfor kan du lese om våre favoritter i uka som har gått.

Psst! App ble for øvrig kåret til årets ord i USA i 2010 forrige helg, rapporterer AP. For oss som er interessert i teknologi er det lett å forstå hvorfor, men i en nylig undersøkelse kom det frem at over 70 prosent av den norske befolking ikke vet hva en app er eller betyr, ifølge E24.

Sjekk hva forrige ukes favoritter var

iOS: SpyPic

Med iPhone-kameraet er det utrolig enkelt å knipse et bilde og sende en mms eller legge det ut på Facebook eller andre sosiale nettjenester. Det er imidlertid ikke alltid det egner seg å dra frem telefonen for å ta et bilde, og noen ganger er det kanskje ikke lov engang. Det er her fotoappen SpyPic kommer inn. Navnet sier vel det meste; og appen er perfekt til å ta bilder på en diskret måte. Appen har nemlig en falsk skjerm som skjuler at du tar bilder. En rekke forskjellige skjermbilder for å skjule kameraet følger med, men du kan også bruke dine egne skjermdumper for å gjøre det mer troverdig. Ved å sveipe fingeren opp og ned på skjermen kan du justere gjennomsiktigheten på det overliggende skjermbildet, slik at du faktisk har mulighet til å se hva du tar bilder av. Appen har også en rekke andre innstillinger, og bildene kan dessuten lastes opp til Twitter. For iPhone og iPod touch (4. generasjon). Koster 11 kroner på App Store her.

iOS: Pulse News

Det finnes en rekke rss-lesere på App Store, og en grafisk løsning jeg liker konseptet til er Pulse News. Applikasjonen gir deg mulighet til å bla gjennom dagens nyheter i en magasin-lignende layout. Du kan selv velge hvilke rss-kilder som skal brukes, både forhåndsdefinerte og via søk. Du kan også hente rss-feeder fra Google Reader-kontoen din. Pulse News finnes for både iPhone og iPad. Personlig synes jeg appen egner seg best på iPad-en, mest på grunn av den store skjermen. På iPhone kan man nesten bli litt klaustrofobisk. Det eneste problemet med Pulse News er at det er en del nyhetskilder den ikke finner bilder til. Forhåpentligvis er dette noe som endrer seg i fremtidige versjoner av programmet. Puls News er gratis på App Store for iPad og iPhone.

LES OGSÅ:

Angry Birds gratis

iOS: Atomic Web Browser

Du er ikke nødt til å bruke Apples innebygde nettleser Safari på din iOS-dings. Et svært anvendelig alternativ til Safari er Atomic Web Browser. Finnes både for iPhone og iPad, i både gratis- og betalversjon. Her har du en haug med alternativer, avanserte sikkerhetsinnstillinger, egendefinerte søk, og du kan til og med få nettsider til å tro at nettleseren er for eksempel Internet Explorer eller Firefox. Den har noen mangler hva gjelder brukergrensesnittet, men den har til gjengjeld ordentlig støtte for faner. Betalversjonen koster 6 kroner. Last ned på App Store her.

Mac: Braid

Braid er en av Macworld-redaksjonens store favoritter hva gjelder spill. Spillet ble lansert i 2008, men ikke før i 2009 ble det sluppet for Mac. Nå er det også å finne på Mac App Store. Prisen er dessuten svært overkommelig. Braid er et plattformspill utviklet av indie-utvikler Jonathan Blow, og har vunnet mange priser for sitt nyskapende konsept. Spillopplevelsen kan minne om Super Mario Bros, for dem som husker Nintendo-storhetstiden. Grafikken er flott utført og appellerer til både unge og gamle. Spillet er tilgjengelig på flere plattformer, så har du en Windows- eller Linux-pc, en Xbox eller Playstation kan du også bli med på moroa. Kjøpes for 29 kroner på Mac App Store her .

PS: Applikasjonene trenger ikke nødvendigvis å være splitter nye, så har du tips til en app du mener alle bør kjenne til, må du gjerne legg igjen en kommentar nederst i artikkelen eller sende oss en e-post. Du kan også kontakte oss på Facebook eller Twitter.

LES OGSÅ:

Alt du må vite om App Store for Mac

Les om:

Komponenter