Ukens apps: Tweetbot, Lab og Capster

Ukens apps: Tweetbot, Lab og Capster

Nå er det apps som gjelder, enten du bruker Mac, iPhone eller iPad. Her er våre favoritter i uka som har gått.

Det kan være vanskelig å finne frem i mylderet av applikasjoner for Apple-produktene dine.

Med flere hundre tusen programmer på App Store sier det seg selv at det er umulig å få med seg alt. Hver uke prøver vi å finne de beste applikasjonene - for både iOS-enheter og Mac OS X.

Her er våre favoritter i uka som har gått.

PS: Applikasjonene er ikke nødvendigvis splitter nye. Har du tips til en app du mener alle bør kjenne til, må du gjerne legge igjen en kommentar nederst i artikkelen eller sende oss en e-post.

Du kan også kontakte oss på Facebook eller Twitter.

iOS: Tweetbot

Pris: 11 kroner
Internett: http://bit.ly/lHN0Hb

Akkurat når du trodde det ikke var plass til flere Twitter-applikasjoner på App Store, kommer Tweetbot og tar iPhone-brukerne med storm. Nylig lansert, har Tweetbot allerede blitt en snakkis og favoritt hos mange. Utviklerne Tapbots har brukt over ett år på å utvikle appen, og det vises tydelig. Dette er en gjennomført, brukervennlig og stilig app som virkelig gir merverdi til Twitter-opplevelsen.

Tweetbot kommer med de vanlige funksjonene for bruk av Twitter, som støtte for opplasting av media til en rekke tjenester, flere kontoer, lagring av uferdige meldinger, deling av linker til Instapaper og Read Later, samtalevisning, og så videre. Men den virkelige sjarmen ligger i detaljene. Hvor andre apper krever at du må svitsje mellom flere skjermer for tilgang til funksjoner, har Tweetbot de fleste viktige funksjonene tilgjengelig et klikk eller sveip unna:

Du kan klikke og holde på en melding for tilgang til en meny med nyttige funksjoner, som for eksempel å publisere en kobling av meldingen, kopiere den, sende den per e-post, eller til og med oversette den. Klikker og holder du på profilbildet til brukeren som har skrevet meldingen, kan du få opp en egen meny med andre viktige funksjoner, som å legge brukeren til i en liste, sende en direktemelding, følge eller avfølge og rapportere som spam. Du kan sveipe til høyre på en melding for å få opp samtalevisning, eller bare klikke på en melding for å få opp andre funksjoner. Du kan også sveipe til venstre for å vise "relaterte" meldinger, det vil si alle svar på den valgte meldingen.

Tweetbot er tilgjengelig for iPhone eller iPod touch med iOS 4.1 eller senere.

iOS: Lab

Pris: 6 kroner
Internett: http://bit.ly/iowdkF

iPhone-kameraet er fint å ta bilder med, men så stopper det der. Du kan ikke redigere bildene rett på telefonen (uten en tredjepartsapp), og du får heller ikke tilgang på noe informasjon om bildene (før du laster bildene over på datamaskinen). Lab er en app som prøver å bøte på sistnevnte - den gir deg detaljert informasjon om bildene som er tatt med iPhone-en din. Du kan finne ut når og hvor et bilde ble tatt, dets oppløsning og hvor mye plass det tar opp på enheten din. Et avansert informasjonspanel viser data som blenderåpning, ISO, lukkerhastighet, et histogram med eksponeringsinformasjon samt et kart med bildets plassering, hvis tilgjengelig.

Hvor nødvendig Lab er får være opp til hver enkelt å avgjøre, men appen har et rent og pent grensesnitt som gjør det lett å finne ut mer om bildene du tar med Apple-telefonen. Til opplysning mister bilder som har blitt kjørt gjennom en av de mange filter/effekt appene mister mye av den innebygde dataene, men det er i grunn ikke Lab-appen sin feil.

Lab er tilgjengelig for iPhone og iPod touch med iOS 4.0 eller senere.

Mac OS: Capster

Pris: Gratis
Internett: http://bit.ly/kRCrQ5

KOMMER DU OFTE BORTI CAPS LOCK NÅR DU SKRIVER PÅ MAC-EN VED EN FEILTAGELSE? Det er fort gjort når man taster i vei på tastaturet uten å følge med på skjermen. Trenger du litt hjelp, kanskje? Capster er en liten innstikksmodul til Growl som varsler deg når du trykker på Caps-tasten, noe som kan forhindre at du skriver en hel e-postmelding med store bokstaver.

Capster kjører i bakgrunnen, og når du trykker på Caps lock (både med og uten vilje), spretter det opp en Growl-notifikasjon som sier fra at Caps-tasten er på. Du får lignende beskjed når du deaktiverer Caps lock igjen. Capster kan også ligge som et ikon i menylinjen om du vil det. Fordi verktøyet bruker Growl, tilpasser du innstillingene til Capster i Growls Systemvalg-innstillinger. Du kan velge andre meldingsfarger og varslingsalternativer.

Hvis du ønsker flere valgmuligheter hva gjelder bruk av Caps lock, kan du eventuelt sjekke ut CAPS Warn, som for eksempel kan varsle deg når du har tastet inn et visst antall tegn med store bokstaver på rad.

Capster er tilgjengelig for Mac OS X med Growl installert.

Les om:

Komponenter