USB 3.0 blir 10 ganger raskere

USB 3.0 blir 10 ganger raskere

Superspeed USB lover en overføringshastighet 4,8 gigabit i sekundet.

Arbeidsgruppen «Superspeed USB Promotions Group» ble i går kveld presentert under Intels utviklerforum. Gruppen, som skal bestå av ulike bransjeaktører, har til hensikt å sy sammen de endelige spesifikasjonene for neste generasjon USB.

Standarden er foreløpig kun på skissestadiet, men vil med stor sannsynlighet vil bli hele ti ganger raskere enn usb 2.0.

Usb 3.0 skal være kompatibel med tidligere versjoner, og kontaktene vil dermed være like. I tillegg til å øke hastigheten fra 480 megabit til 4,8 gigabit i sekundet skal også strømforbruket bli lavere.

Den høye hastigheten innebærer at man rent teoretisk kan overføre en fil på 27 gigabyte på cirka 70 sekunder. I dag utgjør usb 2.0 en flaskehals for eksterne disker, der brukere som ønsker høy ytelse blir henvist til eSATA, som har en teoretisk kapasitet på 300 MB/sek.

Alternativt kan de benytte Firewire 800, med 100 MB/sek, men også for Firewire 800 er grensesnittet en begrensning.

Et interessant element er at men med den nye standarden også vil kunne benytte usb-baserte enheter til videooverføring, for eksempel dokkingstasjoner og tv-tunere.

USB Promotions Group forventer at de endelige spesifikasjonene for standarden kan være ferdig i slutten av 2008, noe som innebærer at vi først vil se de første usb 3.0-produktene i 2009.

LES OGSÅ: Raskere med eSATA

Les om: