USB 3.0 og SATA 6 Gbps fra MSI

USB 3.0 og SATA 6 Gbps fra MSI

MSI følger etter Asus og Gigabyte og lanserer hovedkort med støtte for USB 3.0 og 6 Gbps Serial ATA.

P55-GD85 blir en av MSIs toppmodeller av hovedkort med LGA1156-prosessorsokkel - en prosessorsokkel som benyttes til Core i3, Core i5 og enkelte Core i7-modeller. Hovedkortet legger seg imidlertid noen hakk under toppmodellene i MSIs Big Bang-serie av Intel P55-baserte hovedkort.

Hovedforskjellen fra tidligere modeller i samme prissegment hos MSI blir støtten for USB 3.0 og Serial ATA 6 Gbps. Allerede før jul hadde Asus og Gigabyte lansering av sine P55-hovedkort med denne teknologien. Av disse blir det USB 3.0 som er spesielt interessant, ettersom blant annet ytelsesforskjellen mellom eksterne harddisker med USB 2.0 og USB 3.0 er svært stor. Serial ATA 6 Gbps betyr omtrent ingenting for vanlige harddisker, men er en interessant teknologi når man etter hvert får SSD-er på markedet som kan ta utnyttelse av den økte båndbredden.

LES OGSÅ: TEST: USB 3.0 - Raskt førsteinntrykk

I likhet med Asus og Gigabyte benytter MSI USB 3.0-kontroller fra NEC og Serial ATA 6 Gbps-kontroller fra Marvell. Som hos Asus benyttes det også en ekstra brikke for å forsikre best mulig båndbredde mot disse kontrollerene via PCI Express-bussen.

Hovedkortet kan videre stille med støtte for opp til 16 gigabyte DDR3-minne, to Gigabit Ethernet-kontrollere, 7.1-kanals lydkontroller og Crossfire- og SLI-støtte for grafikkort. Det er to USB 3.0-kontakter, samt opptil tolv USB 2.0-porter (seks integrert på I/O-panelet - resten via tilleggsbraketter, front av kabinett o.l.). Også for Serial ATA 6 Gbps er det to kontakter, men i tillegg finner man seks kontakter med Serial ATA 3 Gbps-støtte tilknyttet brikkesettet. For disse er det støtte for RAID 0, 1, 10 og 5.

MSI legger ellers vekt på at kortet skal ha gode overklokkingsmuligheter. Prisen for kortet på det norske markedet ligger an til å blir cirka 1 800 kroner inklusive mva.

Mer informasjon: www.msi.eu

LES OGSÅ: Mye nytt fra Intel