Usb-skjerm fra Samsung

Usb-skjerm fra Samsung

18,5-tommers skjerm får både bilde og strøm via usb.

Samsung har under SID 2010-konferansen demonstrert en 18,5-tommers LCD-skjerm med LED-bakbelysning og 1366x768-oppløsning som får bilde via en vanlig USB 2.0-tilkobling.

Det er ikke noe unikt med det - Samsung har fra før flere skjermmodeller som kan få bilde via USB, og dermed være en aktuell løsning for blant annet flerskjermsoppsett på pc-er med bare én enkelt skjermkontakt, til bærbare uten tilkobling for ekstern skjerm og en del andre typer litt spesielt bruk.

Lysstyrken for skjermen er oppgitt til 250 cd/m2.

LES OGSÅ: Test: Dell UltraSharp U2711: Suveren 27-tommer

To usb-porter

Det spesielle med Samsungs nye skjerm er at den også strømmessig drives av USB 2.0. Riktignok kreves det bruk av to USB 2.0-porter for å få til dette - dette en løsning vi også har sett på mange eksterne harddisker.

Ifølge Samsung trenger skjermen 6,3 watt. Ut i fra dette må vi si oss noe overrasket over at skjermen drives via USB, ettersom USB 2.0-spesifikasjonen tilsier 2,5 watt og dermed 5 watt totalt via to porter.

Riktignok vil USB 3.0 kunne levere 4,5 watt per port, og skulle være godt innenfor marginene for å drive dette. Vi vet imidlertid at det er en del produsenter som har gått ut over minimumsverdiene og har pc-er/hovedkort som er i stand til å levere mer strøm via usb-portene enn spesifikasjonene tilsier, uten at dette i seg selv er noe problem.

Skjermen er foreløpig ikke blitt offisielt lansert, men skal kunne ventes på markedet i 2011. En generell utvikling for lavere strømforbruk på skjemrer sees på som positivt i henhold til energiforbruk i tilknytning til miljø, men det er også en viktig utvikling for økt batteridriftstid på bærbare pc-er.

LES OGSÅ: TEST: Samsung SPF-87H - Fotoramme og pc-skjerm i ett

Les om: