Usensurert Playboy slippes for iPad

Usensurert Playboy slippes for iPad

Playboy-kongen bekrefter på Twitter.

OPPDATERT:

Playboy kommer til iPad i i usensurert versjon mars, opplyser grunnlegger Hugh Hefner i en melding på sin offisielt verifiserte Twitter-konto.

- Store nyheter! Playboy - både gammelt og nytt - vil bli tilgjengelig på iPad i mars, skriver han.

Hvorvidt den slippes internasjonalt - altså i Norge - sier Hefner ingenting om. Playboy finnes som en egen app for iPhone, men i sensurert utgave.

LES OGSÅ:

Playboy-intervju med Steve Jobs

Puppesensur på App Store

Apple-sjef Steve Jobs har tidligere gjort det klart at iTunes Store og iOS tar avstand fra "porno". I april i fjor sa Jobs at det var "et sted vi ikke ønsker å gå - så vi går ikke dit". For å omgå Apples retningslinjer vil Playboy derfor tilby en web-basert abonnementstjeneste som er tilgjengelig via nettleseren, ikke via en app fra App Store, skriver Macworld.com.

Reaksjonene rundt Playboy-sjefens nyhet på Twitter var stort sett positive. "Jeg håper å skaffe meg en iPad i år. Jeg er så glad for at det beste herrebladet vil være tilgjengelig på den!" skrev en bruker. "Finner det en mulighet til å laste ned artiklene?" spurte en annen.

LES OGSÅ:

Playboy til iPad og iPhone

Norsk manneblad fikk godkjent

I Norge er det foreløpig bare ett manneblad som er sluppet på iPad. Hjemmet Mortensens Mann ble godkjent tidligere denne måneden. Nå er damene i Mann ikke fullt så lettkledde (nakne) som i Playboy, men det var stor spenning knyttet til utfallet av godkjenningsprosessen.

Den danske avisen Ekstra Bladet fikk sin iPhone- og iPad-applikasjon avvist i fjor høst "fordi den inneholdt for mye bar hud". Apple nektet å godkjenne den først og fremst grunnet avisens lettkledde (men tradisjonelle) side 9-pike. Det nektet Ekstra Bladet å være med på, og har nå klaget saken inn for EU.

- Vi mener det er snakk om forskjellsbehandling, ettersom Apple tillater andre aviser i App Store med lignende innhold, hevder Ekstra Bladet, som viser til at både engelske The Sun og tyske Bild Zeitung har fått godkjent sine apps med lettkledde damer i "Page 3 Girl" og "Bild-Girl".

Vi kjenner ikke til om noen norske aviser eller publikasjoner har støtt på lignende problemer. I USA har Apple fått flere foreldreorganisasjoner på nakken fordi de mener at det er for mye upassende innhold tilgjengelig via selskapets produkter.

Via TechTrackr.

LES OGSÅ:

Pupper forsvinner fra App Store

Les om: