Ut med Exchange

Ut med Exchange

Kerio Mailserver og Zimbra Collaboration Suite er de beste alternativene til Microsoft Exchange.

Microsoft Exchange har to tredjedeler av markedet for e-postservere i store selskap, men deres nyeste versjon kan være tøff med hensyn til investeringer i materiell og kostnader til oppsett og drift. Alternativer som gir god funksjonalitet til lavere pris var målet for Networkworld i US da de testet seks alternativer. Målgruppen var små og mellomstore bedrifter.

Kerio Mailserver og Zimbra Collaboration Suite tok seieren i denne testen. Riktignok er ingen like full av funksjoner som Exchange, men integrasjon mot mobile enheter, flerplattformstøtte inkludert Mac og solid integrasjon mot Outlook gir disse to en klar pluss. Også for implementering i mindre bedrifter vinner disse i kost/nytte-grafen.

Testen gikk ellers ut på å teste skalering opp til et moderat antall brukere, enkel bruk og administrasjon, og støtte for samsvars- og revisjonsrutiner i tråd med bransje- og myndighetsreguleringer. Det som skilte deltakerne var administrasjon, integrasjon med andre produkter, klientstøtte og ren yteevne.

Av de andre produktene framheves ip-telefoni-funksjonene til Communigate som bedre enn de andre testede produktene, inkludert Exchange selv. Exchange trenger en Office Commuication Server for å integrere telefoni og samordnet kommunikasjon. Testerne understreker også at det finnes funksjoner hos Exchange som ingen andre leverandører kan tilby i én samlet pakke.

Les om: