Utsett Windows-oppdatering når du skrur av pc-en

Utsett Windows-oppdatering når du skrur av pc-en

Irriterer du deg over at Windows 7 krever at oppdateringer blir installert når du skal skru av pc-en? Dette trikset viser hvordan du kan utsette installering av sikkerhetsoppdateringer.

Du har muligens hørt at det beste man kan gjøre for å holde operativsystemet godt sikret, er å sørge for å holde operativsystemet oppdatert med tanke på de siste sikkerhetsoppdateringene.

Det er derfor ikke overraskende at et av mange sikkerhetstiltak som ble introdusert i Windows 7, var å laste ned sikkerhetsoppdateringer hyppig.

Mens man i tidligere kunne utsette installering av nedlastede oppdateringer, sørger Windows 7 for at disse blir installert når brukeren skal skru av maskinen. Men dessverre er ikke dette alltid beleilig.

Spesielt på bærbare pc-er, hvor man trenger å skru maskinen fort av, for å rekke bussen, et annet møte eller rett og slett ikke har batteri til å få oppdateringene installert.

Slik går du frem

Hvis du kjenner deg i beskrivelsen over, vil du trolig finne dette trikset som nyttig. Neste gang du trenger å skru av maskinen og ikke ønsker å vente på at oppdateringene skal installeres kan du gjøre følgende:

Trykk på <Windows> + <L>-tasten for å låse maskinen. Trykk deretter på knappen som heter Bytt bruker. Se nederst til høyre i skjermbildet.

Da skal du se ikonet for å skru maskinen av. Ikke trykk på det, men trykk i stedet på pilen til høyre på knappen. Fra menyen som kommer til syne, klikk på Avslutt.

Dette tipset kan utføres på en annen måte også. Klikk på Start-knappen og klikk på pilen ved siden av Avslutt-knappen og velg Logg av. Når du har logget av, klikk på pilen til høyre på Avslutt-knappen og klikk på Avslutt.