Utsetter DDR3-overgang

Utsetter DDR3-overgang

Både Intel og AMD vil fortsette å holde hovedfokus på DDR2 fram til 2010.

Intel lanserte sitt første brikkesett med DDR3-støtte sommeren 2007 - da gjennom modellen P35 rettet mot Core 2-serien av prosessorer. Etter den tid har selskapet lansert flere brikkesett med DDR3-støtte, men hovedfokus ligger fortsatt på DDR3. AMD på sin side trenger å oppgradere sine prosessorer for å gi DDR3-støtte, ettersom minnekontrolleren ligger i prosessoren.

Ifølge taiwanske Digitimes har Intel utsatt planene om brikkesett for hovedkort med kun DDR3-støtte for pc-er i budsjett- og mellomsegmentet. Per i dag er DDR3 eneste alternativ hvis man ønsker en pc med Intels raskeste prosessorer - Core i7-serien. Bakgrunnen for utsettelsen er at DDR3-minne fortsatt er betydelig dyrere enn DDR2, og så lenge DDR3 ikke gir noen spesiell ytelsesfordel fortrekker markedet å fortsette med DDR2.

AMD på sin side skal ifølge Digitimes ha tekniske problemer med implementasjonen av DDR3-støtte i sine prosessorer. Konkret hvilke problemer det er snakk om kommer det ikke detaljer om.

Hos for eksempel nettbutikken Komplett.no koster 2 gigabyte PC6400 DDR2-minne rett over 200 kroner inklusive mva., mens 2 gigabyte DDR3-minne koster rett i underkant av 450 kroner.

LES OGSÅ: Velg riktig pc-minne

Les om: