Utsolgt utviklerkonferanse

Utsolgt utviklerkonferanse

Billettene til årets Apple-utviklerkonferanse ble utsolgt på under tre minutter.

Mange uavhengige Apple-utviklere er skuffet over at de ikke får delta på årets utviklerkonferanse.

Billettene ble revet unna på rekordtid, og enkelte utviklere hevder at en del av billettene er kjøpt av folk som egentlig ikke har noe på konferansen å gjøre.

Man må imidlertid være medlem av et av utviklerprogrammene for iOS eller Mac for å få kjøpt billett, så påstanden er nok trukket litt langt.

Billettsystemet krasjet

Mindre enn tre minutter tok det altså før utsolgt-meldingen kom opp på skjermen. Ifølge debattforumet hos amerikanske Macworld var det også en del som opplevde at bestillingssystemet eller tilhørende servere gikk ned midt under bestillingsprosessen.

Apples årlige utviklerkonferanse, Apple World Wide Developer Conference (WWDC), går av stabelen på forsommeren. I år er datoene 10.–14. juni, og som vanlig er det San Francisco som er åstedet. De siste årene har deltakertallet ligget på rundt 5000 utviklere.

Billettprisen på årets utviklerkonferanse er 1599 dollar (nesten 9400 kroner). For dette får man med seg over 100 teknologi-sesjoner der over 1000 Apple-ingeniører vil delta under presentasjonene.

Rift om billettene

Interessen for å delta på WWDC har økt kraftig de siste årene. Frem til 2008 var det angivelig billetter igjen hvert år, men fra da av har det vært stor rift om billettene.

I fjor var billettene utsolgt snaut to timer etter at de ble lagt ut for salg, og i 2011 tok det 12 timer. I år var det altså tomt etter to-tre minutter.

Apple har imidlertid sagt at det i år vil bli åpnet for at det kan legges ut video fra de forskjellige arrangementene allerede i løpet av konferansen. Tidligere har de som ikke har fått billett, måttet vente både dager og uker på å få se videoopptak fra presentasjoner og foredrag på WWDC. Videoene vil være tilgjengelig for registrerte Apple-utviklere.

Offisielt foreligger det lite informasjon om nyheter som vil bli presentert på utviklerkonferansen, bortsett fra at Apple har antydet at deltakerne vil få se nye versjoner av både OS X og iOS, og at de vil få med seg nye betaversjoner.

SISTE: Etter at de ordinære billettene ble utsolgt, begynte Apple å ringe utvalgte utviklere for å tilby dem billetter direkte, melder AppleInsider .

Les om:

Komponenter