Valve med spillkonsoll?

Valve med spillkonsoll?

Det ryktes at Valve vil herme Googles Android-strategi.

Hete rykter vil ha det til at spillselskapet Valve, som blant annet står bak den svært populære nettjenesten Steam, planlegger å utvikle en egen spillkonsoll.

Steam ble lansert høsten 2003, og var i utgangspunktet tenkt som en løsning for å gjøre det enklere for Valve å sende ut oppdateringer til selskapets spill. Det tok imidlertid ikke lang tid før den også ble en fullverdig spillbutikk på nett, hvor man kunne skrive inn koder for å laste ned spill, eller kjøpe spillene direkte i programmet. I dag er plattformen den mest populære av sitt slag, og tilbyr over 1 500 spill til nedlasting.

Nå ryktes det altså at selskapet vil ta det hele et steg videre, og at de er i gang med å utvikle en egen spillkonsoll med Steam-programvare. Konsollen, som enn så lenge bare refereres til som "Steam Box", vil produseres mye på samme måte som for eksempel Android-telefoner.

Det ser nemlig ikke ut til at Valve selv vil levere konsollene, men kun tilby programvaren til dem. Dermed blir det opp til pc-produsentene å lage godkjente Steam-konsoller som følger selskapets minstekrav - omtrent på samme måte som Google gjør med Android og Microsoft gjør med Windows Phone.

Ifølge ryktene er Dell allerede i gang med å utvikle en testversjon av "Steam Box", basert på relativt ferske Alienware X51.

Hvorvidt det er hold i de ferske ryktene vil vi nok få vite i løpet av de neste ukene eller månedene. Allerede denne uka går Game Developers Conference av stabelen i San Francisco, mens den årlige E3-messen holdes i Los Angeles i juni.

Les om: