Vannavkjølt stue-pc

Vannavkjølt stue-pc

Alle pc-er utvikler varme. Varme fører til støy, og støy passer dårlig i stua. Det vil Nec nå gjøre noe med.

Under utviklingen av sin nye stue-pc, Valuestar W, samarbeidet Nec tett med Hitachi. Målet var å lage en så støysvak stue-pc som mulig.

Valget falt til slutt på vannkjøling, da luftkjøling med vifter gjerne generer i overkant mye støy.

De nye Valuestar W-maskinene ble lagt ut for salg i Japan i forrige uke . Maskinen er en såkalt htpc eller mediesenter pc utstyrt med et vannkjølingssystem utviklet av Hitachi.

I de fleste pc-er er det prosessoren som står for brorparten av varmeutviklingen, og det er denne Nec tidligere har lagt mest vekt på å kjøle. Når de nå har funnet frem til en godt fungerende løsning for dette, har de valgt å gå et steg videre.

Nec og Hitachi har utvidet vannkjølingssystemet.

En av de verste støysynderne i en pc er harddisken. Derfor har Nec pakket inn harddisken i et støydempende skummateriale. Det kveler lyden effektivt, men fungerer samtidig som en stekeovn. For å løse dette har de to selskapene samarbeidet om å utvide vannkjølingssystemet slik at vannet også tar en tur innom harddisken for å kjøle også der.

Ved siden av avansert, og forhåpentligvis lydløs, vannkjøling, byr maskinen på innebygd tv-mottaker, Blu-ray-drev som både leser og brenner cd, dvd, og selvsagt Blu-ray. Det er opp til kunden selv å velge hvilken prosessor og mengden minne de ønsker.

Valuestar W er fjerde generasjon vannkjølt pc fra Nec. Selskapets første maskin med vannkjøling ble lasert for hele fire år siden.

LES OGSÅ: Vannavkjølt ekstrem-minne

Les om: