Vannkjølt hovedkort

Vannkjølt hovedkort

MSI frir til overklokkerne med et vannkjølt hovedkort.

Selskapets nye HydrogenX38 er noe så spesielt som et hovedkort med ferdig installert vannkjøling. Kortet er i tillegg utstyrt med Intels nye X38 brikkesett, som er utviklet spesielt med tanke på overklokking og bruk i særs kraftige pc-er.

LES OGSÅ: Kjøl pc-en med damp

For å virkelige hente ut maksimalt av X38-arkitekturen leveres altså hovedkortet med ferdig påmonterte vannkjølingsblokker for blant annet nord- og sørsiden.

Kjølesystemet er utviklet av det tyske selskapet Watercool, og burde by på atskillig bedre kjøling enn vanlige kjøleribber eller vifter. I tillegg er vannkjølingssystemer gjerne mer stillegående enn luftkjøling basert på vifter.

Det nye HydrogenX38-kortet kommer i to varianter, et kort med støtte for DDR3-minne og et med kombinert støtte for både DDR2 og DDR3. Sistnevnte er mest aktuelt, da DDR3-minne fortsatt koster mer enn det smaker.

Hovedkortet leveres kun med selve kjølblokkene, dermed må du fortsatt investere i resten av vannkjølingssystemet, som pumpe, slanger, nipler og kjøleblokk til prosessor og grafikkort, om du da ikke allerede har det på plass.

HydrogenX38-kortene byr, ved siden av vannkjølingssystemet, på to PCIe 2.0 16x-sport, syv SATA- og eSATA-porter, to nettverksporter og åtte usb-porter. Kortet er også utstyrt med Creatives X-Fi Xtreme Audio lydbrikke, noe som burde by på bedre lyd og flere funksjoner enn de mer utbredte lydbrikkene fra Realtek, som finnes på de aller fleste hovedkort i dag.

Det er så langt ikke satt noen lanseringsdato for de to nye hovedkortene, men prisen ser ut til å lande på hele 379 Euro for DDR3-versjonen. Det kan fort bety rundt 3 000 kroner her til lands.

Kilde: TechConnect Magazine

LES OGSÅ: Vannavkjølt ekstremminne

Les om: