Våpenhvile mellom AMD og Intel

Våpenhvile mellom AMD og Intel

Priskrigen mellom Intel og AMD er i ferd med å avta. Slaget skal heller stå om funksjonalitet.

Både Intel og Advanced Micro Devices (AMD) forsøker å bevege seg bort fra den sterke konkurransen på pris, og vil heller vinne markedsandeler på ny funksjonalitet, viser en ny studie fra Isuppli.

- Selv om Intel har en soleklar ledelse foran AMD i det globale prosessormarkedet, har begge selskapene merket at konkurransen på gjennonsnittlige brikkepriser har falt. Dette kan bety begynnelsen på slutten for priskrigen for x86-mikroprosessorer, skriver Isuppli i en pressemelding.

LES OGSÅ: Storlansering fra Intel

Den globale omsetningen av mikroprosessorer i tredje kvartal utgjorde nesten 50 milliarder kroner, opp 10,9 prosent fra 2006. Intel har en dominerende markedsandel på 78,7 prosent, en oppgang på 4,6 prosentpoeng i forhold til tredje kvartal i fjor. AMD faller tilbake 2,9 prosentpoeng til 13,9 prosent. Andre leverandører som IBM, Freescale og Marvel har til sammen 7,4 prosent av markedet.

- Salget av pc-er og enkle servere står for størstedelen av veksten, men den aggressive prisingen fra Intel og AMD skader lønnsomheten i begge selskapene. Situasjonen har imidlertid bedret seg noe etter lanseringen av flerkjerneprosessorer og brikker som er laget med mer avansert produksjonsteknologi, mener Isuppli-direktør Dale Ford.

LES OGSÅ: Penryn slår alle rekorder

Intel har nylig lansert sin energieffektive Penryn-prosessor, som benytter seg av 45 nanometers produksjonsteknologi. AMD produserer fortsatt brikker ved hjelp av 65 nanometer, men skal gå over til 45 nanometer sommeren 2008.

Les om:

Komponenter