Varmeproblemer for Sony Vaio

Varmeproblemer for Sony Vaio

Tastaturet kan smelte. Modellene som selges i Norge er ikke rammet.

Sony trekker tilbake 535.000 Vaio bærbare pc-er over hele verden, meldte Dagens it tidligere i dag, som igjen siterer Wall Street Journal.

Det medfører ikke riktighet.

- Sony tilbakekaller ingen pc-er, bekrefter Sony Nordens produktsjef Susanne Preuss overfor Computerworld.

Kan smelte

Varmeproblemene som beskrives er imidlertid høyst reelle. En rekke Vaio-modeller kan utvikle så ekstrem varme at kunder kan bli brannskadet og tastaturet eller kabinettet kan bli deformert.

- I sjeIdne tilfeller kan disse bærbare pc-ene bli for varme på grunn av en potensiell feil i beskyttelseskretser og i det interne kjølesystemet, er forklaringen man får på Sonys supportsider.

- Oppdater maskinen

De aktuelle Vaio-maskinene tilhører maskiner som produsert mellom november 2009 og februar 2010. Har du en kjøpt en Vaio rundt dette tidsrommet, bør du sjekke modellnummeret ditt opp mot listen på Sonys hjemmesider.

Har du en modell som kan være rammet, anbefales det at at du laster ned ny firmware til maskinen.

- Oppdateringen er utviklet spesielt for å forhindre overopphetingssyndromet, skriver Sony.

Selges ikke i Norge

Sony lanserte Vaio i Norge i mai, men er ikke tilgjengelige i butikkene før 5. juli. Disse maskinene skal imidlertid ikke være blant modellene som kan bli overopphetet.

- Vaio-modellene som blir lagt ut for salg i Norge er av nyere dato enn modellene som er rammet av feilen, sier Preuss til Computerworld.

Les om:

Komponenter