Venter stort Surface-salg i Norge

Venter stort Surface-salg i Norge

Forhåndsbestillingene tyder på at Surface Pro 3 kan komme til å selge godt her til lands.

- En uforholdsmessig stor del av forhåndsbestillingene av Surface Pro 3 i Europa går til Norge, sier Christian Almskog, direktør for Windows og Surface hos Microsoft Norge.

Det var 20. mai at Microsoft lanserte Surface Pro 3, nettbrettet som også har ambisjoner om å være en fullverdig pc.

Beskjeden tilgang

Tilgangen på Surface Pro 3-enheter er foreløpig beskjeden i både Norge og resten av Europa. Microsoft Norge sliter med å skaffe til veie Surface Pro 3-maskiner til å demonstrere for kunder og forhandlere og til å låne ut til fagpressen for testing.

Foreløpig er Microsoft Norge forsiktig med å si noe bestemt om når Surface Pro 3 blir tilgjengelig i Norge. Det eneste løftet foreløpig er at de som forhåndsbestiller Surface Pro 3 nå, vil får dem levert innen 31. august.

Dessuten forsikrer Microsoft Norge at alle prosessoralternativene vil være tilgjengelig når maskinen kommer i salg i Norge. Surface Pro 3 kan leveres med både Intel Core i3-, i5- og i7-prosessor.

I det innledende Surface Pro 3-salget som allerede har startet i USA, er det bare i3-prosessoren som er tilgjengelig.

Nordmenn vil ha de beste

Selv om Microsoft Norge ikke vil oppgi noen tall, antyder selskapet at en betydelig del av forhåndsbestillingene som allerede er kommet fra norske kjøpere, gjelder den kraftigste – og dyreste – i7-modellen.

Forhåndsbestillingsprisen på i7-modellen med 256 GB SSD-lagring er 13.375 kroner. Man kan også få den med 512 GB lagringsplass til 16.845 kroner. Til sammenligning koster innstegsmodellen med i3-prosessor og 64 GB lagring 6895 kroner. Alle prisene er inklusive mva.

Forhåndsbestillingene i Europa viser altså at det norske markedet er mye mindre prissensitivt enn det man ser i Mellom- og Sør-Europa.

Fremstøt for pennstyring

Under en pressedemonstrasjon av en av de få tidligversjonene av Surface Pro 3 som har funnet veien til Norge, la produktmarkedssjef Remi Hariz særlig vekt på den nye pennstyringen som kommer med Surface Pro 3.

Surface-pennen er utviklet spesielt for Surface Pro 3. Tidligere har Microsoft samarbeidet med Wacom, kjent produsent av tegnebrett og penner, men nå er det israelske N-trig som er samarbeidspartner på dette feltet.

Surface-pennen har 256 trykkfølsom-nivåer og den er godt tilpasset 12-tommersskjermen på Surface Pro 3. En kort prøve etterlot liten tvil om at med en Surface Pro 3 ville i hvert fall undertegnede ha sluttet å bruke papir-notisblokk på jobb. Kombinasjonen Surface Pro 3, Surface-penn og Microsoft OneNote er ypperlig til møteromsnotater.

Det korte møtet med Surface Pro 3 etterlot også inntrykk av at kombinasjon av byggemateriale, ny magnethengsling av tastaturet og konstruksjonen av stativet gjør at maskinen er ypperlig å sitte med på fanget, slik mange ønsker å bruke en nettbrett-pc av denne typen.

Vi kommer tilbake med test av Surface Pro 3 når Microsoft Norge har greid å få litt flere enheter til våre breddegrader.