Verdens dyreste iPhone

Verdens dyreste iPhone

iPhone 3GS til nesten 18 millioner kroner.

Synes du 3000 kroner for en iPhone har dyrt? Den britiske designeren Stuart Hughes har laget en iPhone som koster hele 1,92 millioner pund, det er rundt 17,7 millioner norske kroner.

iPhone 3GS Supreme er støpt i 22 karat gull. På kanten rundt skjermen sitter det 136 diamanter på til sammen 68 karat. Apple-logoen på baksiden er av rent gull og har 53 diamanter på tilsammen 1 karat. Hjemknappen består av en sjelden og svært glitrende diamant på 7,1 karat.

Telefonen kommer i en pyntelig granittkiste som veier hele 7 kilo.

Hughes brukte ti måneder på å lage telefonen på bestilling fra en anonym australsk forretningsman, melder The Telegraph. Store deler av tiden ble brukt på å finne en bra nok diamant til navigasjonsknappen foran.

- iPhone er telefonen som har alt. Hva kan vi gjøre for at den skal bli enda bedre? Utsmykke den i de fineste, mest dyrebare metaller og juveler, sier Hughes til avisen.

Stuart Hughes har tidligere kledd iPhone i både gull og diamanter. Han utsmykker også andre telefoner, klokker og belter.

Den forrige «verdens dyreste iPhone» ble laget av den østerrikske gullsmeden Peter Aloisson og koster 1,79 millioner euro, cirka 15 millioner norske kroner.