Verdens første smartfotballkamp

Verdens første smartfotballkamp

Snart kan trenere hente opp sanntidsdata via nettbrettet.

Merk deg denne dagen i kalenderen: 25. juli.

Du kan like det eller ei, men det er datoen at datamaskinen overtar fotballkampen.

Unødvendig dramatisk, kanskje. Vår alles fotballprofessor, Drillo, er sikkert lutter øre med sin forkjærlighet for statistikk og analyse.

Det er i en Major League Soccer-kamp i Philadelphia i USA at Adidas skal teste ut det de kaller for SmartSoccer. Dette er en videreutvikling av deres miCoach-teknologi som bruker sensorer i spilerenes sko til å sende sanntidsdata til en terminal.

Noen mener selvfølgelig at den slags tar sjelen ut av kampen, men alle som har sett en American Football-kamp kjenner til amerikanerenes forkjærlighet for spillstatistikk. Adidas ønsker i første omgang å teste systemet i USA, men ser også for seg å bringe det videre til andre ligaer verden over.

Sanntidsdataene kan avleses på en iPad av treneren på sidelinjen ved hjelp av en egen app. Data som rapporteres er spillerenes posisjon på matten, deres ytelse som hastighet, distanse, akselerasjon og intensitet samt en form for GPS-stedsstyrt heatmap.

Så ingen unnasluntring lenger ute på den diagonalt motsatte delen av gressmatten, med andre ord. Neste skritt er vel ørepropper så spillerene formelig kan ha treneren pustende ned i nakken til enhver tid.

Via Adidas.

Les om:

Komponenter