Verdens minste blir raskere

Verdens minste blir raskere

Sapphires mini-pc leveres med tv-feste og Windows 7 Ultimate.

Sapphire hevder deres Edge HD-serie av små stasjonære pc-er er de minste pc-ene på markedet - i alle fall om man ser bort fra løsninger rettet mot helt spesielt type bruk, for eksempel industriintegrasjon.

Pc-en måler ifølge spesifikasjonene cirka 19 x 15 x 2 cm og veier i overkant av halvkiloen.

HD-videoakselerasjon

Med den nye modellen Edge-HD2 skal ytelsen ha blitt forbedret sammenlignet med første versjon av pc-en. Fortsatt er det Intels Atom D525-prosessor på 1,8 GHz i kombinasjon med Nvidias ION2-grafikkprosessor som benyttes, men ifølge Sapphires pressemelding skal ytelsen ha blitt forbedret.

Med hjelp fra ION2-grafikkprosessoren er dette en løsning som skal gi støtte for hd-videoakselerasjon, og dermed kunne være egnet til å plassere i tv-benken. Pc-en kan også monteres til tv-ens VESA-feste gjennom medfølgende brakett. VESA-festet er det samme som benyttes for veggmontering av tv-en, og det vil med andre ord ikke være mulig å feste pc-en bak på tv-en hvis den er veggmontert.

Windows 7

Edge-HD2 leveres ellers med 320 gigabyte harddisk, 2 gigabyte minne, 802.11n wlan og Gigabit Ethernet for kommunikasjon. For tilkobling av tv eller skjerm har man HDMI, samt en medfølgende overgang fra HDMI til DVI.

Pc-en vil leveres i versjoner med eller uten Windows 7 Ultimate. I versjon levert med operativsystem koster maskinen cirka 3.500 kroner på det norske markedet.

Les om:

Komponenter