Verdens minste pc?

Verdens minste pc?

Sapphire satser på små "livsstils-pc-er".

Hvorvidt Sapphires nye Edge-HD Mini PC er verdens minste pc er vi ikke sikker på - Sapphire påstår i en pressemelding at den er det. Det kan imidlertid godt være at den innenfor konsumentmarkedet er den minste, eller i hvert fall blant de aller minste. I hvert fall hvis man samtidig skal kunne kalle det en relativt "standard pc".

Sapphire Edge-HD Mini PC måler ca. 19 x 15 x 2 cm og veier i overkant av et halvt kilo. Målene blir litt lavere enn for blant annet en del av Asus' Eee Box-modeller. Pc-en er utstyrt med Intel Atom D510-prosessor med to kjerner på 1,66 GHz. Minnemengden er 2 gigabyte og harddisken 250 gigabyte. På nettverkssiden er det støtte for både Gigabit Ethernet og 802.11n. Ellers er det tilkoblinger til skjerm eller tv via VGA og HDMI, samt fire usb-porter, lydutgang og lydinngang.

LES OGSÅ:

TEST: Boxee Box - Suverene Boxee Box

Pc-en vil blant annet kunne være aktuell som stue-pc plassert i tv-benken. HDMI gjør det enkelt å koble pc-en på nyere TV-er og lydanlegg, samt at ved hjelp av Nvidias ION2-grafikkprosessor skal pc-en også klare å spille av 1080p HD-film i de mest aktuelle formatene uten problemer. Andre aktuelle bruksområder vil være til enkle kontorapplikasjoner og enkel nettbruk.

Pc-en leveres uten operativsysytem, men kan benyttes både med Windows XP, Vista og 7. Drivere ligger vedlagt på en usb-minnepinne ettersom pc-en ikke har optisk enhet.

Prisen ligger an til å bli rett i overkant av 3 000 kroner inklusive mva. Det spørs om kanskje ikke det er litt i høyeste laget sett opp i mot Asus Eee Box og Acer Revo med lignende spesifikasjoner, samt også finnes i marginalt dyrere versjoner som inkluderer Windows 7 og brakett for å henge pc-en bak på TV-en.

LES OGSÅ:

Hovedkort for AMD Fusion