Verdens minste Vista-pc

Verdens minste Vista-pc

Fujitsu har lansert noe som trolig er ny rekord i liten Vista-pc. Se video.

Fujitsu har avduket det selskapet hevder er verdens minste Windows Vista-pc: en liten tavle-pc med 5,6 tommers skjerm som veier snaue 580 gram.

FMV-U8240, som inngår i Lifebook-serien. er basert på Intels helt ferske Ultra Mobile-plattform. Det finnes tre versjoner av maskinen og alle bruker den nye prosessoren A110, også kalt "Stealy", som har en klokkefrekvens på 800 MHz. Alle modellene har 20 GB store harddisker og inkludert 10/100 Mbps Ethernet, samt fra 512 MB til 1GB DDR 2-minne. En harddisk på 40 GB kan fås som opsjon.

Altså en liten og frisk lettvekter som bør passe de fleste i målgruppen, men som likevel har et par mangler, for eksempel Bluetooth-funksjonalitet.

Tre versjoner

Basisversjonen kjører Windows XP Professional og har 512 MB mine, mens den meste avanserte kombinerer 1 GB og Windows Vista Business.

Den berøringsfølsomme skjermen kan betjenes med en penn eller finger. Tastaturet har 56 taster. Det er fullt mulig å bruke tastaturet stående, med tomlene, mens de øvrige fingrene holder maskinen, ifølge IDGs nyhetsbyrås korrespondent i Tokyo som har testet maskinen. En liten ulempe kan være at maskinen bare har en shift-tast.

De ytre målene på U8240 er 17,1 x 13,1 x 2,7 - 3.2 cm, og maskinen har QWERTY-tastatur. Det er ikke oppgitt pris eller tilgjengelighet utenfor Europa.