Verdens største 1,8-tommer

Verdens største 1,8-tommer

Med 320 gigabyte lagringsplass er Toshibas nyeste 1,8-tommer verdens største.

I ren størrelse er den nye harddisken fra Toshiba mer eller mindre identisk med andre disker i samme formfaktor. 1,8-tommere er beregnet for bruk i små, mobile enheter, som minibærbare og eksterne harddisker.

Den nye harddiskserien fra Toshiba kommer i tre modeller, med 160, 250 og 320 gigabyte lagringsplass, og det er sistnevnte som, ifølge Toshiba, er verdens største til nå. Masseproduksjon av de nye diskene starter opp tidlig i desember.

For å oppnå den utvidede lagrinskapasiteten har Toshiba forbedret magnetplatene, slik at de nå har en datatetthet på hele 801Mbit/mm2 (516Gbpsi). Det er rekord enn så lenge. Med den nye harddiskserien, kalt MK3233GSG, håper Toshiba å forsyne pc-produsentene med små og lette harddisker med bedre kapasitet enn tidligere. Samtidig som man har klart å trykke mer data inn på en mindre flate, har man også klart å presse ned strømforbruket.

Harddiskene er MK3233GSG-serien er utstyrt med 16 megabyte hurtigbuffer og spinner med en hastighet på 5 400 o/min, noe som bør passe små bærbare godt.

Toshiba har enn så lenge ikke sagt noe om pris på de nye harddiskene.

Les om: