- Verdens største mobilminnekort

- Verdens største mobilminnekort

- Verdens største lagringskapasitet i microSDHC-formatet.

SanDisk har lansert et 32-gigabyte microSDHC-minnekort for mobiltelefoner. – Kortet har verdens største lagringskapasitet i dette formatet, hevder SanDisk.

SanDisk er en ledende leverandør av flashminnekort og leverer et stort utvalg kort i de fleste standarder under sitt eget merkenavn. I tillegg har selskapet omfattende OEM-avtaler med andre aktører i it-, elektronikk- og underholdningsbransjen som benytter SanDisks flashminne-teknologi uten SanDisk-logo. Selskapet er et underselskap av Micron, som er en av de største DRAM-produsentene og som også eier merkenavnet Crucial.

LES OGSÅ:

Raske minnepinner fra Corsair

32-gigabyte-kortet som er lansert nå, er særlig myntet på den voksende mengden av smarttelefoner som er i bruk.

- De to viktigste vekstområdene for SanDisk nå er minne til mobiltelefoner og SSD-lagringsenheter til pc-er, fremholder Stephen Duignan, SanDisks markeds- og pr-sjef i Europa.

LES OGSÅ:

Kjøpeguide for harddisker: SSD gjør sitt inntog

Milepæl

Smarttelefoner fungerer for mange i dag som mobilt kontor, musikkspiller, kino, kamera, videokamera, GPS og som en enhet for mobilt internett. Dette gjør at kravet om mer lagringskapasitet bare fortsetter å øke. SanDisk-folkene som besøkte Oslo forleden dag, mente at deres nye 32-gigabyte-kort utgjorde en milepæl i dette racet.

Når det gjelder fysiske mål er microSDHC-kort de minste minnekortene som fås kjøpt kommersielt. Størrelsen er 15 x 11 x 1 mm, altså omtrent på størrelse med en fingernegl, eller omtrent en fjerdedel så stor som et vanlig SD-kort.

Foruten i smarttelefoner benyttes de i portable mediespillere – for eksempel i SanDisks Sansa Clip+ mp3-spiller – i Nintendo DS-enheter, i en del digitalkameraer og stadig flere andre typer enheter. SanDisk leverer bitte små usb-lesere som gjør at man enkelt kan flytte data for eksempel fra et digitalkamera eller mobilkamera til en pc.

Det er SanDisk som står som opphavsselskap til microSDHC-standarden, ifølge Wikipedia. Standarden ble godkjent i 2005.

SanDisk i iPhone?

microSDHC-kortet som nå er lansert, kan ikke benyttes i Apples iPhone, den kanskje mest profilerte smarttelefonen på markedet. iPhone har et «lukket» minnesystem der det ikke er plass for eksterne kort. SanDisk-folkene vil ikke svare på om de synes det er trist at det nye microSDHC-kortet blir utestengt fra denne attraktive delen av smarttelefon-markedet.

Det er ikke dermed sagt at SanDisks produkter er utelukket fra iPhone-verdenen. – SanDisk dekker både eksterne flashkort og embedded flashminne, som i iPhone, uttalte Ruben Dennenwald, produktsjef for SanDisks mobilprodukter i Europa, da han møtte norsk it-presse. Om iPhone ble nevnt bare som et eksempel på hva slags enheter som benytter «embedded» flashminne eller som et eksempel på en OEM-kunde hos SanDisk, fikk vi ikke svar på. Men SanDisk-folkene antydet diplomatisk at de gleder seg over de fremganger som Apple gjør med sin iPhone.

Les om: