Verdens tynneste bærbare

Verdens tynneste bærbare

Dell Adamo tar opp kampen mot Apples Macbook Air, men ikke i Norge.

Dell lanserte i går den bærbare datamaskinen «Adamo», en luksusmodell som er ment å ta opp kampen med Apples superslanke Macbook Air.

For Macbook er superslank, men Adamo er enda slankere. Dell hevder faktisk at den er verdens tynneste. Den maksimale tykkelsen er på 16,4 millimeter, tre millimeter mindre enn den maksimale tilstanden til Apples Macbook Air i lukket tilstand.

LES OGSÅ:

Dell Studio XPS 13 - Elegant og kompakt

Adamo veier 1,8 kilo, et halvt kilo mer enn Macbook Air. Dekselet er laget av aluminium og den er utstyrt med en 13,4 tommers skjerm. Den kan også kobles til eksterne skjermer via DisplayPort, HDMI, DVI eller VGA.

I likhet med Macbook Air, mangler Adamo dvd-spiller, den selges separat. Noe som skiller Adamo fra Apples datamaskin er at den har en nettverksport med fast tilkobling og ikke bare trådløse tilkoblinger.

LES OGSÅ:

Slik velger du riktig bærbar pc

Maskinen leveres med en Intel Core 2 Duo-prosessor med en maksimum hastighet på 1,4 gigahertz. Den kommer med to gigabyte ddr3-minne (kan oppgraderes til fire) og en flashdisk (ssd) på 128 gigabyte.

Dell Adamo koster fra 2 000 dollar og vil i første omgang lanseres i 24 land. Norge er imidlertid ikke et av disse. Markedsdirektør i Dell Norge, Hans Seime, sier at det i første omgang ikke er satt noen lanseringsdato for maskinene her i landet.

Les om:

Komponenter