Vernehjelm med bluetooth

Vernehjelm med bluetooth

Norsk Desingråd tildelte en pris til en høytelknologisk vernehjelm.

Unge talenter er Norges mest prestisjetunge konkurranse for unge designere, og arrangeres årlig av Norsk Designråd. Årets konkurranse var den 17. i rekken, og vinnerprosjektene ble kåret under Designdagen 2008 på DogA-senteret i Oslo onsdag 12. mars.

– De fire vinnerprosjektene viser at tilveksten til designfaget er svært god, og at dagens unge designere tenker både stort, nyskapende og praktisk, sier Stine Lunde-Aaltvedt, prosjektleder for Unge talenter 2008 i Norsk Designråd, i en pressemelding.

En av de fire prosjekter er en vernehjelm med blant annen innebygd kommunikasjonsteknologi. Hjelmen er designet av Tore Christian Bjørsvik Storholmen, som har fått utmerkelse Unge Talenter i kategorien Åpen klasse.

Desinget er mer enn pynt. Hvert år skjer det mange arbeidsulykker i bygg- og anleggsbransjen, med hodeskader som de mest alvorlige.

Jurykjennelse

"ProActive er en vernehjelm med spennende materialer og mange smarte integrerte funksjoner. Hjelmen kan påmonteres radio, intercom eller gassmåler. Bruk av elektroniske tekstiler sikrer enkel lading om natten på en ”ladeknagg”. Lyd blir overført via hørselvern, som filtrerer ut skadelige frekvenser, mens samtaler og varselsignaler slippes igjennom. En kombinasjon av bluetooth og e-tekstiler, gjør at mobilsamtaler kan besvares uten at man tar av hansker, hørselvern og hjelm. Luftekanaler gir god ventilasjon og behagelig temperatur.

Matt, hvit farge gir en visuell letthet og sorte kantlister definerer produktets form. Sidene har transparente partier som viser det støtabsorberende materialet, slik at brukeren forstår hvor god beskyttelse hjelmen gir. ProActive er en tøff vernehjelm, med mange nye funksjoner som gjør den funksjonell og attraktiv. Man har tydelig hentet inspirasjon fra capsen, som er et populært hodeplagg for målgruppen. Sikkerhetsaspektet er godt ivaretatt og formspråket er innovativt i bransjen."

Mer om Designprisen og de andre vinnerne kan du lese her .

Les om:

Komponenter