Verstingkort fra MSI

Verstingkort fra MSI

MSI er ute med et hovedkort myntet på kresne spillere og hardbarkede overklokkere.

Det nye hovedkortet i Big Bang serien heter XPower, og er basert på Intels X58-plattform. Tidligere har MSI lansert Trinergy og Fuzion i den samme serien.

MSI beskriver XPower-kortet som en drøm for overklokking og spill. Blant annet leveres kortet med overklokkeverktøyene OC Genie og OC Dashboard, som skal gjøre det enkelt å justere klokkefrekvens og strømtilførsel til prosessor og minne.

Selv om det nok kan virke forlokkende med et slikt hovedkort, vil det være mest aktuelt for virkelig seriøse overklokke av typen som nærmest driver med overklokking som en sport. For andre, selv relativt avanserte brukere, vil man komme vel så greit ut av det med et X58-basert hovedkort til rundt tusenlapen mindre.

I tillegg inneholder kortet såkalte "Military Class Components," som er en samling kondensatorer og ledere designet for å levere mye strøm stabilt, og samtidig holde komponentenes arbeidstemperatur lav. Kortet støtter også USB 3.0- og SATA 6GB/s-teknologi for rask dataoverføring.

LES OGSÅ: USB 3.0 og SATA 6 Gbps fra MSI.

XPower har seks PCI-Express utvidelsesporter som støtter både Nvidia SLI- og ATI CrossFireX-teknologier, og som kan drive opp til fire grafikkort.

Hovedkortet levers med et eget lydkort, QuantumWave Audio, som er basert på Creatives EAX Advanced HD 5.0 og THX TruStudio Pro, og skal levere lyd av høy kvalitet i flere kanaler. Dermed skal det være duket for langt bedre lyd enn det man normalt opplever med integrert lydkontroller.

MSI Xpower koster fra rundt 2 700 kroner.

LES OGSÅ:

TEST: Intel Core i7-980 - Intel med sekskjerneprosessor

Les om: