Video av fungerende iPhone 6

Video av fungerende iPhone 6

Rykte: Utfallende glass rundt Apples nye mobil?

Endelig er datoen klar.

9. september lanserer Apple årets iPhone-modell - og antakelig er det snakk om modeller i flertall.

En fortelling om to telefoner

Det de fleste satser penger på er en 4,7- samt en 5,5-tommers versjon av det som trolig kalles iPhone 6. Akkurat hvordan navnsettingen blir er et interessant tema i seg selv - bare se på iPad-linjen, som har tre ulike varianter: iPad, iPad Air og iPad mini.

Dagens to iPhone-typer er iPhone 5s og iPhone 5c, hvorav colour-varianten i fargefull polykarbonat er ganskje umiskjennelig. For hva skjer egentlig med denne når det kommer to nye iPhone 6? Kan det hende at Apple sløyfer denne - som jo egentlig er den gamle iPhone 5 i ny innpakning? Vil dagens iPhone 5s overleve som en rimeligere inngangsbillett?

HomeKit og NFC?

Uansett hvilke planer Apple har for sine telefoner, er den 9.9. uansett en merkedag, siden det antas at noe mer enn bare nye mobiler lanseres - alle venter i spenning på iWatch.

iWatch (eller hva det ender opp med i navnevalget) er Apples inntog i markedet for kroppsnær teknologi som potensielt har en rekke med helse-relaterte sensorer og muligens også integrering mot HomeKit for hjemme-automasjon og NFC-baserte betalingsløsninger.

Apple har bygget en mystisk, hvit struktur utenfor Flint-senteret der pressekonferansen holdes, og mange tror dette er en demo-arena for en rekke av disse nye teknologiene, som muligens først kommer på markedet tidlig 2015.

Første fungere modell?

Mens iWatch-ryktene fremdeles henger litt i løse luften, er det mer hold i iPhone 6-spekulasjonene. Ikke minst på grunn av lekkasjer av deler og komponenter fra leverandørkjeden i det fjerne Østen. Hittill har det vært snakk om enkeltdeler av innmat og skall, og noen angivelige elektronikk-skjemaer.

Men iPhone-customisers Feld&Volk har tydeligvis fått tak i en fungerende modell, og demonstrerer dette i en video (se nedenfor). Gitt nisjen de opererer i kan man mistenke dem for å ha fabrikert skallet selv, men det ytre stemmer godt overens med hva man har sett tidligere. Spesielt interessant er de myke formene som også speiles i glasset i front-dekslet, som tydeligvis er utfallende og ikke har den klassiske, avfasede kanten mot siden vi kjenner så godt fra dagens modeller og tilbake til iPhone 4.

Se selv videoen nedenfor og døm selv. Klare hint til femte generasjons iPod Touch i formen. Døm selv. Og så er det jo ikke så lenge til den niende, da...

Via Feld&Volk

Les om:

Komponenter