VIDEO: Safari for iPad

VIDEO: Safari for iPad

Slik fungerer nettleseren på iPad.

Mye har vært sagt om iPad og mangelen på Flash. Steve Jobs kaller Adobe late. Hvordan er Safari for iPad egentlig?

På mange måter er Safari-versjonen som følger med iPad veldig lik Safari for iPhone. Men den har også en rekke viktige forbedringer. Dette gjelder blant annet i brukergrensesnittet.

Same, same...

Ved første øyekast er det som å åpne Safari på iPhone. Både adresselinjen med reload-funksjon samt Google-søkefeltet er der. Google-feltet har i tillegg den kjekke funksjonen at den forhåndsviser søkealternativer slik man er vant med fra skrivebordversjonen. Tidligere besøkte nettsider ligger selvfølgelig også inne.

Head-up display

Bokmerker kan lagres i en egen liste, som vises i HUD-stil (head-up display) som et flytende vindu over nettsiden. Det samme gjelder for Legg til bokmerke-funksjonen. Apple bruker disse dialogene en rekke steder i iPad-en, og det er tydeligvis et viktig designgrep for dem. I tillegg til en dialog for bokmerker, er det en egen Bokmerke-bjelke som kjent fra ordinær Safari.

Ordliste

En annen nyhet, som kanskje kommer i iPhone-OS-et generelt, er muligheten for forslag til alternative begrep der man har tastet inn tekst. Sammen med Marker, Klipp og Lim hover-dialogen er det en knapp som foreslår ordboks-alternativer. I første omgang støttes jo ikke norsk, men det kommer forhåpentligvis fortere enn svint.

Fanevisningen er annerledes enn i Safari for iPhone. I stedet for å vise de forsjellige nettsidene side om side, listes de opp som et rutenett med tre ganger tre ikoner. Forhåndsvisning er aktivert.

Multitouch

De vanlige multitouch-fingeroperasjonene skal fungere slik vi er vant. Og til syvende og sist blir det jo avgjørende hvordan det hele fungerer i virkeligheten. Vi kan knapt vente. I mellomtiden en video - med takk til 9to5mac.com.

Les om:

Komponenter