Video: Sd-startdisk for MacBook Pro

Video: Sd-startdisk for MacBook Pro

Med Mac OS X på et sd-kort kan du berge livet til din MacBook Pro.

Apple oppgraderte nylig MacBook Pro-serien av bærbare maskiner med en sd-korleser,som kan brukes til mye nyttig.

I forbindelse med utviklerkonferansen WWDC nylig lanserte Apple en rekke oppgraderinger til så å si hele den bærbare serien. Aluminiumsmodellene i MacBook Pro-serien opplevde den mest dramatiske endringen, med en innebygget sd-kortleser for 13- og 15-tommersmodellen.

LES OGSÅ: Fancy kortlesere fra SanDisk

Sd-kort - et fremskritt

Sd-kortleseren erstattet riktignok en ExpressCard-slot (i 15-tommersmodellen), men for de aller fleste vil dette være et fremskritt. Sd-minnekortene er blitt en sentral ingrediens i stillbilde-kameraer og også videokameraer, og dermed er det en enkel sak å overføre sommerminnene til Mac-en uten å måtte tømme kabelskuffen for å finne den rette tilkoblingen.

Men introduksjonen av en innebygget sd-kortleser har også en annen meget kjærkommen mulighet - nemlig det å kunne boote maskinen fra et sd-kort. Dette kan være livredderen dersom det mot formodning skulle skje noe galt med harddisken i Mac-en. Prosessen med å lage en sd-disk som det kan bootes fra, er enkel.

LES OGSÅ: OCZ flash-disk for Mac

Du vil trenge OS X-installasjonsdisken og et sd-kort med minst 8 GB-kapasitet. I utgangspunktet tar hele OS X nesten 12 GB med plass, så dersom du har et 16 GB-kort, slipper du å spesialtilpasse installasjonen. Men begge deler er mulig.

Bruk helst sdhc-kort

Plassen som blir til overs kan brukes til gjenopprettings- og feilsøkingsprogrammer. Men det er uansett en stor fordel å bruke et sdhc-høyhastighetskort. Vær oppmerksom på at disse koster noe mer. Et 16 GB sdhc-kort bør du kunne skaffe for en tusenlapp.

Formateringen av kortet er en rask prosess, mens selve OS X-installasjonen er det som vil ta lengst tid. Sett av en time til prosjektet - i ettertid vil denne investeringen kunne kaste av seg mange ganger den lille innsatsen!

LES OGSÅ: Forbruker-Mac med proff-egenskaper

Se video under, laget av Macworld.com-redaktør Roman Loyola, som gir deg en innføring i formatering og installasjonsprosessen.