Vifter av stål sparer strøm

Vifter av stål sparer strøm

HPs bladserver C3000 er et godt valg for de som trenger en kompakt, strømgjerrig og stille server i kontorlandskapet.

Maksimal yteevne og minimering av plass, utgifter og strømbruk. Det er driverne for å investere i bladservere. Disse serverne, hvor prosesseringen i en server skilles ut i enheter kalt blader, settes i hyller/kabinett hvor fellesfunksjoner som redundant strøm, kjøling, nettverk er samlet. Slik spares mye plass, og strømforbruket både til selve serverfunksjoner og kjøling går ned.

Vårt søstermagasin Techworld har testet bladservere som er enkle å ta i bruk. Dell Poweredge M1000, Sun Blade 6000 C, IBM Bladecenter S og HP Bladesystem C3000 var med i testen. Produktene ble valgt ut i fra hva som ville være interessant for en liten eller middels stor bedrift på jakt etter en kostnadseffektiv serverløsning med maksimale ytelser i en kompakt størrelse. Testteamet har spesielt tatt hensyn til hvor enkelt det er å komme i gang med systemet og hvilke muligheter det fins for å konfigurere løsningen etter egne behov.

HP best i test

HP leverte i denne testen enheten C3000, som er lillebror til C7000-serien, og har passende nok fått tilnavnet ”Shorty”. Den er et bladsystem som både kan plasseres i et tårn på hjul, eller beregnet for dataskap eller rack. Hvert C3000-kabinettet har plass til åtte serverblader i halvhøyde, eller fire fullhøydeblader. Forskjellen ligger prosseringsstyrken hvor halvhøyde egner seg for web- og dns-funksjoner, mens fullhøyde er bygd for å kverne databaser.

En konstruksjonsdetalj som imponerte Techworld, var at HP leverer stålvifter for kjøling, og de dekker hele baksiden av blad-hyllen. Disse er små, men i motsetning til plastvifter tåler de høy hastighet og støyer lite. Disse serverne kan stå i et kontorlandskap uten å forstyrre mye og likevel være driftssikre. Enheten er med andre ord klar for smb eller sme-markedet. Techworld klokker den inn til tretti prosent lavere strømforbruk enn de andre bladserverne i denne testen.

HP noteres også for god skalerbarhet, avansert administrasjonsprogram, god driftssikkerhet og serviceordning, og vinner soleklart.

Les hele testen her.

Les om: