Vil Apple droppe Intel på sikt?

Vil Apple droppe Intel på sikt?

Ifølge nye rykter vurderer Apple å bytte ut Intel-brikker i sine Mac-maskiner.

Ifølge Bloomberg Businessweek går det rykter om at Apple vurderer å droppe bruken av Intels brikker i fremtidige Mac-modeller, skriver britiske Macworld.

Bloomberg hevder å kunne vise til to kilder med kjennskap til diskusjoner rundt temaet.

Etter hva den amerikanske avvisen erfarer vil en slik forandring være svært vanskelig å gjennomføre, og er ikke noe som er nært forestående.

Gir muligheter

Dersom den likevel kommer, vil den kunne gi Apple ytterligere differensieringsmuligheter fra sine konkurrenter, både når det gjelder bærbare og stasjonære maskiner.

Det var i 2006 at Apple valgte å droppe IBMs PowerPC-brikker til fordel for Intels brikker. Apple skal også ha vært i dialog med Intels rival AMD i 2010 om eventuell bruk av AMD-brikker i Mac-maskinene.

Selv om Intels brikker fremdeles brukes i Apples Mac-maskiner, har selskapet valgt å utvikle sine egne brikker for iOS-enheter.

Intel slapp nylig en Atom-prosessor for bærbare enheter, men ifølge ytelsestester er Apples nye A6-prosessor raskere, skriver Macworld Sverige. Den raske ytelsen kan skyldes blant annet at deler av brikken er produsert for hånd.

Les om: