Vil dominere i datasenteret

Vil dominere i datasenteret

Sun har også nye Intel-baserte servere. Sammen med et nytt nettverksprodukt sikter de seg spesielt inn mot Cisco.

Lanseringen av de nye produktene skjedde akkurat før det ble klart at Oracle kjøper Sun, hovedsaklig på grunn av Solaris og Java. Hvorvidt de nylanserte produktene noensinne vil bli å finne med Oracle-logo er i skrivende stund imidlertid uvisst.

Mens Cisco har lansert en bladserver som en del av sitt Unified Computing System, svarer Sun nå med en ny modul for sine bladservere som skal gjøre behovet for Cisco-svitsjer overflødig. Det overordnede målet for begge aktørene er å forenkle datasenteret ved kombinere lagring, nettverk og datakraft i en og samme plattform.

Suns nyvinning heter Virtual Network Express Module (NEM) og passer inn i bladkabinettet. NEM utfører jobben som en såkalt aggregation-svitsj og administrerer trafikken mellom bladene og den sentrale 10 Gigabit Ethernet-svitsjen. denne jobben gjøres i mange tilfeller ellers av en administrerbar svitsj fra en tredjepart som Cisco.


Virtual Network Express Module (NEM) passer direkte inn i bladkabinettet på eksisterende og nye servere.

NEM har fått en pris på 4999 dollar og kan brukes sammen med Suns eksisterende bladservere, samt med de nylanserte Nehalem-baserte serverne.

Nye servere

Det var i alt seks nye servere og en ny arbeidsstasjon som ble lansert med Intels nyeste prosessorer. To av modellene benytter seg av en ny flash-basert lagringsmodul som Sun har integrert på sine hovedkort. Denne kan nå kobles til like enkelt som en standard DIMM-modul. Hensikten er å plassere flashminnet nær prosessoren for å redusere forsinkelser og øke I/O-hastigheten.

Modulen har en kapasitet på 24 GB og hvert hovedkort kan operere med to slike. Hver modul bruker litt over 1,5 watt, noe som er lite sammenlignet med 15 watt for en harddisk.

Modellene med flash-moduler er Sun Fire X2270 – en 1U høy rackbasert server med en startpris på 1488 dollar, og Sun Blade X6275 – en bladserver som sterter på 8779 dollar.

Ellers lanserte selskapet Sun Blade 6048. Denne bruker integrert QDR (quad data rate) InfiniBand for alle forbindelser. Dette systemet er laget for HPC-markedet, og har en startpris på 19 995 dollar. De andre nye systemene er Sun Fire X4170, X4270 og X4275 rackbaserte servere, samt Sun Blade X6270.

Komponenter