Vil fyre opp Android i Kindle Fire

Vil fyre opp Android i Kindle Fire

OS-hack kan gi svært rimelige nettbrett. Amazon er ikke begeistret.

En hacker har vist tidlige bilder fra et prosjekt der Android versjon 4 skal kunne kjøre på lesebrettet Kindle Fire. Det åpner for at sjokkprisete Fire kan bli et billig nettbrettalternativ, melder PC World USA.

Bildene postet hos XDA Developersforum viser at forsøkene er i en svært tidlig fase. Det mangler lydstøtte, trådløst nett, sensorkontroll og lyskontroll. Overgangen mellom skjermbildene skal heller ikke være helt glatt ennå.

Starten på noe stort

Ideen er å starte et større prosjekt rundt Android på Kindle Fire innad i åpen kildekodemiljøet.

God maskinvare til lav pris og et produkt som har slått an hos forbrukere er grunnen til at Fire er blitt attråverdig for hackere. Allerede tidlig etter salgsstart i forrige måned ble det demonstrert at Android Marketplace kunne erstatte Amazon Appstore. Dermed var nærmere en halv million app-er tilgjengelig i en fei. Også et alternativt brukergrensesnitt var raskt tilgjengelig.

Så billig at Amazon ikke bryr seg

Amazon er ikke begeistret for disse hackene, men legger ikke stor innsats i å hindre dem. Amazon tjener ikke penger på Kindle, som selges for 199 dollar (ca. 1150 kroner) over nett. Det er salg av tjenester og innhold som skal gi selskapet inntekter.

Det er lite sannsynlig at de er villig til å bruke mer penger på å forfølge hackere i tillegg. PC World mener dette innebærer at teknologisk interesserte vil bruke denne muligheten til å skaffe seg et billig nettbrett.