Vil lagre passordet i strømforsyningen

Vil lagre passordet i strømforsyningen

Apple har søkt om patent på en usedvanlig metode for å forbedre sikkerheten.

En ny patentsøknad fra Apple beskriver en usedvanlig metode for å forbedre sikkerheten.

Apple vil lagre krypterte passord i tilleggsutstyr til datamaskiner. Det kan for eksempel være en strømforsyning til en bærbar. Det skriver digi.no.

Idéen er at strømforsyninger eller andre periferienheter blir oppbevart et annet sted enn datamaskinen. Nøkkelen til å avkode passordet ligger på pc-en. Uten denne unike nøkkelen - kalt en "universal unique identifiser" - kan man ikke bruke passordet.

Hvis man glemmer passordet, kan man altså finne det igjen ved å koble til strømforsyningen og hente det krypterte passordet. Det er ikke mulig å hente passordet fra strømforsyningen med en annen datamaskin, dette fordi den unike nøkkelen mangler.

Kan også lagres i skriver, mobil og skjerm

Apple mener at denne metoden kan få brukerne til å velge lengre og mer komplekse passord, fordi de alltid kan finne igjen passordet - og det skulle også være med på å øke den generelle sikkerheten. Det krever selvsagt at strømforsyningen og datamaskinen ikke ligger på samme sted - for hvis de begge blir stjålet, ryker sikkerheten.

Og det trenger ikke å være en strømforsyning. Passordet kan også lagres i en skriver, mobiltelefon, skjerm, ruter eller en hvilken som helst annen ekstern enhet som ikke typisk lagres sammen med datamaskinen.

I sin patentsøknad med tittelen "System and method for storing a password recovery set" beskriver Apple også en annen metode for å forbedre sikkerheten, hvor datamaskinen både skal kobles til den riktige eksterne enheten og en tjener for å finne igjen passordet.

Komponenter