Vil spare strøm og miljø

Vil spare strøm og miljø

Dårlige kabler koster it-brukere 5,5 milliarder dollar, eller 33 milliarder kroner, pr. år. Dette skal Google, Microsoft og Intel gjøre slutt på.

En gruppe med blant annet Intel og Google, Climate Savers Computing Initiative, vil gjøre it mer strømeffektiv.

Klimatrusselen skremmer også it-bransjen. På kort tid har flere bedrifter tatt initiativer som skal være miljøvennlig. Strømforbruket i it-bransjen er stort, og nå skal en gruppe selskaper forske på metoder å få ned unødvendig energisløsing.

Gruppen, som har fått navnet Climate Savers Computing Initiative, har fått med seg en del tungvektere i it-bransjen, blant annet Microsoft, HP, Dell og Sun Microsystems . Tirsdag ble kjent at også Intel og Google har meldt seg inn i gruppen.

LES OGSÅ: Vil forby trådløsnett i skolen

Ingen teknisk

Målet til gruppen er først og fremst å redusere strømforbruket for å minske belastningen av miljøet. Ifølge beregninger skyldes 50 prosent av strømforbruket innen it dårlige kabler.

Klimagruppen har nå definert en del standarder for strømbruk i pc-er og servere. Medlemmene i gruppen vil jobbe for å tilpasse seg disse standardene innen juli 2010.

Hvis dette skulle gå gjennom, betyr det en besparing av 54 millioner tonn klimagasser, og hele 5,5 milliarder dollar i strømutgifter.

- Alt er mulig å gjennomføre med dagens teknologi, sier Urs Holze i Google.

Les mer på websiden av gruppen .

LES OGSÅ: Vil ha renere it

Les om: