Vil ta 30 prosent av mini-pc-markedet

Vil ta 30 prosent av mini-pc-markedet

Amerikanske Apple-forhandlere tror Ipad kan ta 30 prosent av minibærbarmarkedet innen tre år.

Apple annonserte mandag at selskapet solgte over 300 000 Ipad-er den første dagen tavle-pc-en var i salg, inkludert forhåndsbestillinger og salg i butikk.

Og amerikanske Apple-forhandlerne som Computer Reseller News (CRN) har snakket med er overbevist om at den nye maskinen vil revolusjonere markedet.

Blant annet solgte den Maryland-baserte forhandleren Absolute Mac ut alle sine Ipad-er samme dagen som den ble lansert. Administrerende direktør Raul De Arriz tror den nye Tablet-kategorien vil spise seg inn på salget av minibærbare pc-er og gjøre at flere bedrifter går over på å bruke Apple-produkter.

- Dette er en bedre opplevelse enn noen minibærbar på markedet kan tilby, og til et prispunkt som er komfortabelt, sier han til CRN.

Han tror at Apple med hjelp av Ipad kan ta så mye som 20 til 30 prosent av minibærbarmarkedet i løpet av to til tre år.

- På to og et halvt år gikk Iphone fra å utgjøre 0 prosent til 25 prosent av markedet for smarttelefoner. Jeg tror Ipad vil kunne gjøre det samme, sier han.

- Større enn Iphone

Den Nashville-baserte forhandlerkjeden MacAuthority solgte ut rundt 200 Ipad-enheter før ettermiddagen var omme på lanseringsdagen. Administrerende direktør Mark Gregory sier at han tror Apples Ipad vil bli en enda større suksess enn Iphone.

- Vi har solgt unna alt vi har fått fatt i. Jeg hadde liten tro på Ipad som en ny produktkategori, men når man får muligheten til å ta på den og prøve den skjønner man hvorfor, sier han til nettsiden.

- Det er et fantastisk konsumentprodukt, men jeg tror ikke folk innser hvor godt denne enheten kommer til å gjøre det i vertikale markeder, sier han og viser til utdanningsmarkedet, helsesektoren og forlagsvirksomhet.

Nick Gold, salgsdirektør i Baltimore-baserte Chesapeake Systems, en Apple-forhandler som har spesialisert seg på videoløsninger, mener Ipad vil endre hverdagen både for bedrifter og konsumenter.

- Dette er det råeste stykket teknologi jeg har vært borti noensinne, sier han, og karakteriserer Apples lansering som en av de mest vellykkede lanseringene av et konsumentprodukt noensinne.

- Og dette er en helt ny produktkategori som de færreste har erfaring med. Når andre ser hvordan Ipad-en kan brukes til å surfe på internett på en helt ny måte vil det drive mer og mer etterspørsel, sier han.