- Vista duger ikke til spill

- Vista duger ikke til spill

Ny stor test viser at spill-entusiaster har all grunn til å vente med å oppgradere Windows.

Situasjonen er kanskje en smule forvirrende for aktive spillere. Skal man oppgradere til et directx 10-kort nå, skal man bytte til Vista eller skal man vente? Windows Vista har nå vært på markedet i drøyt 100 dager. Er det nok tid å vente til man oppgraderer til et nytt operativsystem, er barnesykdommene kurert nå?

En stor aktuell test gir svaret.

Vistas støtte Directx 10 gjør nok at mange spillere vurderer å bytte snart, selvom ingen Direct X 10-spill er klare ennå. Directx 10-grafikkort fra Nvidia har vært på markedet en stund allerede, og nå kommer AMD/ATIs motsvar. Men det har vært mye snakk om svake grafikkrutiner. Er Vista et reelt alternativ for spillere ennå eller bør man vente?

LES OGSÅ: Intel/Nvidia mot AMD/ATI

Spilleksperter på nettstedet HardOCP forsøker å få svar på disse spørsmålene. De har testet en rekke aktuelle spill med ulike grafikkort på Windows XP og Windows Vista, og sammenliknet resultatene. Et GeForce 7600 GS og et GeForce 8800 GTS 320 MB testkjøres med spillene Battlefield 2142, Company of Heroes, Elder Scrolls IV: Oblivion, Flight Simulator X, Need for Speed: Carbon, Prey, The Sims 2 og World of Warcraft.

LES OGSÅ: ATI stresser med Vista

De har blant annet sett på oppgraderingsfrekvenser og bildekvalitet. Egentlig er det liten tvil om konklusjonen: Vista er ennå ikke modent for spillere. Fullt utbytte av spill i Vista krever oppdaterte og optimerte driverrutiner, konkluderer Hardocp.

"Hvis du er opptatt av å skvise raskeste og best mulig bildeoppdatering ut av systemet, er det ingen slående grunn til å forlate XP riktig ennå" skriver Hardocp i sin konklusjon.

Les hele testen her .