VLC Player fjernet fra App Store

VLC Player fjernet fra App Store

Populær mediespiller angivelig fjernet etter krav fra en av VLCs opphavsmenn.

I september i fjor ble mediespilleren VLC noe overraskende godkjent for distribusjon på App Store.

Med VLC Player kunne du overføre filmer og tv-serier til din iPhone eller iPad uten å måtte konvertere dem til iOS-vennlige formater som H.264 eller MPEG-4.

Nå er det imidlertid slutt på moroa. Rett før helgen ble applikasjonen tatt bort.

Ifølge Macworld.se er det Rémi Denis-Courmont, en av programmets opprinnelige skapere, som står bak kravet om å fjerne app-en. Årsaken er at fri programvare-lisensen GNU General Public License ikke er kompatibel med Apples regelverk (DRM-løsning) for App Store. Rémi Denis-Courmon skal ha varslet Apple om konflikten allerede i oktober.

- Fjerningen burde ikke komme som noen overraskelse for noen, sier Rémi Denis-Courmont i en kommentar, skriver Cnet.

VideoLAN, gruppen ansvarlig for skrivebordsversjonen av VLC, hadde ingenting å gjøre med iOS-versjonen av programmet. Det var en tredjepartsutvikler kalt Applidium som stod bak VLC Player for iPhone og iPad. VideoLAN-prosjektet hadde ingenting å gjøre med fjerningen av Applidiums app.

Alternativer

VLC er ansett som en av de beste mediaspillerne på markedet. Det er fri programvare, og spiller de fleste mediefiler uten at du må installere kodeker ved siden av. Programmet fungerer på både Windows, Mac og Linux.

De som allerede har rukket å laste ned VLC Player for sin iPhone, iPod touch eller iPad vil fortsatt kunne bruke det. Det finnes mange andre programmer for å spille av video på iPhone og iPad, for eksempel Cinexplayer (gratis), Air Video (17 kroner), Airplayer (29 kroner), Yxplayer (29 kronor) och Oplayer HD (29 kroner).

Les om:

Komponenter