Voldsom vekst for Intel

Voldsom vekst for Intel

Årets tre første måneder slår alle rekorder for brikkeprodusenten.

10,3 milliarder dollar i omsetning og 3,4 milliarder dollar i driftsresultat (EBIT), opp 433 prosent sammenliknet med fjoråret. Det er den knallsterke fasiten for Intels tre første måneder i 2010.

Intel har produsert flere brikker og spart mer penger enn forventet på sin nye 32-nanometers produksjonsteknologi. Ved å krympe størrelsen på de minste delene i brikkene, reduseres strømforbruket samtidig som ytelsen øker.

Store investeringer

I løpet av 2009 og 2010 skal selskapet investere 7 milliarder dollar på 32 nm-teknologi. I januar ble Core i3, Core i5 og Core i7-brikkene lansert, for bærbare og stasjonære pc-er. Deretter fulgte Xeon server 5600-brikker i midten av mars, alle produsert med 32-nm produksjonsteknologi.

- Investeringene vi har gjort i ledende teknologi gjør at vi leverer den beste produktlinjen i selskapets historie, sier Intel-sjef Paul Otellini.

Høye priser

Intel har tatt seg godt betalt for Core i3, i5 og i7, og har samtidig blitt hjulpet av et bedre økonomisk klima enn da it-industrien var på bunn for ett år siden. Forbrukere kjøper langt flere pc-er enn for et år siden, mens bedriftene fortsatt er forsiktige.

- For bedrifter er det mer å spare på å oppgradere serverne først, mener Otellini, og viser mer enn gjerne til at Intel nylig har lansert Nehalem-EX prosessorer med åtte kjerner som skal kunne konosolidere 20 servere til én.

Komponenter