Vraker Dell  - velger HP

Vraker Dell - velger HP

For hver femte HP-maskin ble det solgt en eneste Dell-maskin.

"Black friday" i USA er dagen hvor amerikanerne går bananas og kjøper julegaver i fleng.

Nå er det klart hvordan det gikk med pc-salget i de populære Best Buy-butikkene, og tallene er ikke gode for pc-giganten Dell, som ikke lenger bare selger pc-er direkte gjennom sine nettsider.

Bloomberg.com melder at forholdet mellom salget av HP-maskiner og Dell-maskiner lå på fem til én. Ifølge undersøkelsen ble det altså solgt fem ganger så mange HP-maskiner som Dell-maskiner. Best Buy er amerikas største elektronikk-kjede, og skal gi et godt bilde på den faktisk situasjonen.

HP er nå verdens største pc-produsent, mens Dell ligger på andreplass.

LES OGSÅ: Ingen krise for HP

- Dell har mye å jobbe med. I en undersøkelse vi har gjennomført er Dell det eneste merket som får negative tilbakemeldinger, og forbrukerne påpeker kvalitetsproblemer, sier direktør Michael Dell i Dell til Bloomberg.com.

Noe av suksessfaktoren til HP i dette årets utgave av "black friday" kan ifølge analytikere ha mye med dominerende hylleplass og markedsføring å gjøre. HP har lenger erfaring med tradisjonell pc-salg, og har blant annet startet med såkalte "stores in stores", altså HP-butikker inne i eksisterende elektronikkbutikker.

Disse "butikkene-i-butikkene" har også kommet hit til Norge.

Apple skal ha hatt et såkalt "robust" salg i år, og Ipod Touch og Ipod Nano skal være årets store julegaver over dammen. Mange tok seg også råd til Macbook.

LES OGSÅ: Acer større enn HP

Les om:

Komponenter