Wacom med halv-digital penn

Wacom med halv-digital penn

God, gammeldags penn blir digital.

Har vi gått lei av berøringsskjermen allerede? Nei, vi har vel ikke det. Men selv en iPad har sine begrensninger.

iPad fungerer strålende til sitt bruk, og selv om den egentlig er tenkt å skulle styres av fingrene, har det etter hvert kommet en del penner med spiss som kan brukes på skjermsensorene.

Ulempen med en iPad er dens oppløsning. Den er beregnet på de litt mer klumpete fingrene våre, og selv om det er en viss trykkfølsomhet, så er tradisjonelle digitaliseringsbrett langt mer presise.

Et digitaliseringsbord på sin side lider som oftest under en høy pris dersom man er på jakt etter høy oppløsning - for ikke å snakke om Wacoms meget kostbare Cintiq trykkfølsomme skjermen som de fleste må se langt etter.

Inkling

Med Inkling har Wacom kommet opp med en lur løsning som minner om Livescribe, men som fungerer med helt ordinært papir. En liten innebygget sender i den spesielle pennen sender signaler trådløst til en liten mottaker. Inkling-pennen har inntil 1024 nivår med trykksensitivitet.

Så mens du skisser i vei på arket, blir pennebevegelsene digitalisert. Og ved å trykke på en knapp på mottakeren får du registrert et nytt lag med grafikk. Filformater som støtter lag med Inkling er Adobe Photoshop og Illustrator (CS3+), Autodesk SketchBook Pro og SketchBook Designer (2011+).

Du ser hva du tegner, men får samtidig en vektortegning ved å koble mottakeren til Mac-en over USB 2.0. Et eget grafisk designprogram medfølger (Sketch Manager) og ulike formater er støttet (det proprietære formatet .wpi, samt .wac, .svg, .bmp, .jpeg, .png, .tiff, og.pdf). Pennen er har to gigabyte innebygget flashminne, to funksjonsknapper og er batteridrevet med holdbarhet på åtte timer. Mottakeren kan lades over usb-ledningen .

Wacom opplyser at Inkling vil komme i salg medio september, og prisen vil ligger på 200 amerikanske dollar. Dette skulle tilsie en pris på rundt 1400-1500 norske kroner.

Du kan se en promo-video nedenfor. Via Wacom.

Les om:

Komponenter