Wacom med ny trykkfølsom skjerm

Wacom med ny trykkfølsom skjerm

Lanserer 13-tommers HD-skjerm med penn for de kreative.

Wacom lanserer en større skjerm i Cintiq-serien. Cintiq 13HD har full 1080 HD-oppløsning samt trykksensitiv penn.

Wacom har lenge vært et stort navn innen tilbehør til grafisk bransje, og da mest nevneverdig for sine digitaliseringsbord og tegneflater. Men også for Contiq-serien av attråverdige trykksensitive flatskjermer som man tegne direkte på.

12-, 13- og 24-tommer

Prisen har så avgjort vært i det absolutte toppsjiktet også, så gleden var stor da mindre skjermer ble lansert. Wacom har en 12-tommer i serien, og nå kommer det altså en 13-tommer. En ekstra tomme, det vil si 2,54 centimeter i diagonalen, kan utgjøre en forskjell.

Har du flust med kontanter, finnes det også en 24-tommer - men om du må spørre hva den koster, ja da...

Hvorfor ikke bruke en iPad? Vel, det er ikke helt det samme. Wacoms skjermer kobles direkte til en Mac slik at du i prinsippet tegner i selve bilderedigeringsprogrammet ditt. Tilkoblingen skjer via en delt kabel som både tar strøm, usb-kobling og HDMI-kontakt for ekstern skjerm.

Tegn med digitalpenn

Og Wacoms digitale penner har noe mer følsomhet enn fingrene dine - på sitt vis, i hvert fall. 2048 ulike trykknivåer klarer skjermen å skjelne mellom, og det er det som skal til for å få full kontroll over det som skjer.

Cintiq 13HD takler oppløsninger opp til 1920x1080 punkter, og kommer med et praktisk stativ som lar deg posisjonere skjermen i fire ulike vinklede posisjoner. De som kjenner til Wacom-produkter, vil kjenne igjen de programmerbare Express-tastene på siden, som altså kan forhåndsinnstilles til verktøy eller handlinger.

16,7 millioner farger stiller Wacom også til din disposisjon, i tillegg til en innsynsvinkel på opp mot 178 grader. Viktig for kreative med godt sikt fra ulikt hold.

Men så var det penga, da. Dustin har denne allerede listet i sortimentet til 7559 kroner, noe som overraskende nok er rimeligere enn man måtte ut med for lillebror i EP-format. Men litt penger er det jo likevel. Leveringstid i skrivende stund uavklart.

Les mer om Cintiq 13HD hos Wacom her . Sjekk ut en promovideo nedenfor.

Les om:

Komponenter