WD med nye eksterne Mac-disker

WD med nye eksterne Mac-disker

Western Digital oppgraderer størrelse og design i My Passport-serien for Mac.

Ekstern lagringsplass for Mac-en har nettopp blitt oppdatert. Western Digital, kjent for Mac-disker med tilpasset design, oppdaterer MyPassport-serien for Mac.

Akkurat i disse dager er det designen på nye iPhone 5 vi alle går rundt og fantaserer om. Men harddiskprodusent Western Digital har to design-nyheter for Mac-entusiaster som er spennende i seg selv de også.

Det dreier seg om oppdateringer i My Passport-serien for to modeller, My Passport for Mac og My Passport Studio. Begge disse diskene kommer ferdig formatert for Mac i journalført HFS+-format.

My Passport for Mac

Den enkleste disken er My Passport for Mac. Denne selges nå i størrelser 500 GB, 750 GB og 1 TB. Relativt greie størrelser, og de er sertifisert for bruk mot Apples Time Machine backup-tjeneste som er en del av operativsystemet OS X. Diskene tilkobles via USB 2.0-grensesnitt, og får også strøm over samme kabel.

Liten og kompakt i størrelse (21 mm x 82.3 mm x 110.8 mm), lett å ha med seg med sitt kvart-kilo og en stilig sølvfarget design, gjør nok denne disken til et juleønske for mange Mac-entusiaster.

My Passport Studio

Den mer avanserte My Passport Studio er hakket vassere, og har i tillegg til et USB 2.0-grensesnitt også to FireWire 800-tilkoblinger. For brukere med høye krav til overføringshastighet er dette klart å foretrekke - forutsatt at du har en Mac med FireWire.

My Passport Studio har en mer robust utførelse i metall, og kan i designen minne om en iPhone 4 med sort bakplate og sølv aluminiumsbånd rundt. Rent optisk fremstår denne disken som en negativ versjon av My Passport for Mac. Også denne disken drives med strøm over usb-kabel.

Tilgjengelig kapasiteter er 750 GB og 1 TB. Synd at vi ikke ser størrelse opp mot 1,5 TB, noe enkelte konkurrenter kan skilte med. Til begge disktyper medfølger det Western Digital-programvare inkludert krypterings-programvare. Diskene fungerer selvfølgelig også uten WD-programvaren.

Har du OS X 10.7 Lion er full diskkryptering innebygget med FileVault. Fordelen med disse diskene er at krypteringen er maskinvare-basert.

Priser i Norge er ikke kjent enda, men vi gjetter på priser på rundt 500 til 1000 kroner.

Via WesternDigital.

Les om:

Komponenter