Western Digital med monster-disk

Western Digital med monster-disk

6 terabyte burde holde en stund. Eller kanskje ikke...?

Det er bare å innse faktum - man kan aldri få nok lagringsplass. Western Digital prøver å gjøre noe med det.

Nesten uansett hvor mye harddiskkapasitet man velger når man kjøpe en ny maskin, så er man som oftest garantert å gå tom for diskplass før det er tid for å kjøpe ny maskin.

Les også: Reduser ventetiden med SSD

Mange velger å utvide lagringsplassen med frittstående disker, noe som også er fornuftig med tanke på flyttbarhet, samt at dette kan fungere som en ekstern backup i tilfelle interne drev svikter.

Western Digital har lenge levert solide eksterne disker, med flere modeller spesielt tilrettelagt for Mac-markedet. Når selskapet nå lanserer en ekstern diskstasjon med ikke mindre enn 6 terabyte (TB) med langringsplass, er det spesielt med tanke på profesjonell og semiprofesjonell bruk, med disken formatert for Mac-bruk (HFS+) rett ut av esken. Også Apples backupløsning TimeMachine er støttet.

Les også: Hvilken Mac bør du velge?

Kabinettet for den nye MyBook Studio Edition II-serien viderefører en design man har hatt en stund, som utseendemessig står i stil med Apple-estetikken, men som også på innsiden er kløktig uttenkt med henblikk på å minimere kjølebehovet. Takket være dette har man kunnet spare seg for vifter, slik at disken egner seg for skrivebordsbruk siden den altså er stillegående.

Det er ikke mangel på tilkoblingspunkter, med grensesnitt for både FireWire 400, FireWire 800, eSATA og USB 2.0. I denne omgangen er det ingen Thunderbolt eller USB 3.0-porter - sistnevnte er sannsynligvis ganske uaktuell fremover for Mac-bruk, mens førstnevnte nok er for ny. LaCie er så langt eneste harddiskleverandør som har støtte for Thunderbolt i et eksternt kabinett.

Les også: Norge på Mac-toppen

Western Digital har designet dette kabinettet med to interne, fysiske disker. Disse kan settes opp i ulike RAID-konfigurasjoner etter eget ønske. Dette kan være som 6 TB sammenhengende, eller som speilet 3 TB med sikkerhetstoleranse. Eller som to adskilte stasjoner, der for eksempel den ene er en TimeMachine-disk. Eller også stripet i kombinasjon med flere slike eksterne enheter.

Prisen i USA antas å ligge på rundt 550 dollar retail - slik at vi tør gjette på en pris mellom 3500 og 4000 kroner i vårt hjemlige marked. Vi får se.

Via WD.

Les om:

Komponenter