Wii-mangel til 2009

Wii-mangel til 2009

Flere analytikere spår nå at det vil være vanskelig å få tak i Wii helt til 2009.

Det var ikke mange som hadde tro på Wii før den ble lansert, men realiteten er at maskinene rives ut av hyllene så fort de kommer i butikkene. Nintendo klarer rett og slett ikke å levere maskiner nok.

LES OGSÅ: Nintendo går så det suser

- Jeg tror at Wii vil fortsette den sterke veksten, men at produksjonsvolumet vil fortsette å være et problem. Nintendo bør øke produksjonen og tilgangen til maskiner, hvis ikke kan folk miste interessen, sier Billy Pidgeon, spillanalytiker hos IDC.

Til tross for at Wii selger svært godt, mye bedre enn de andre nye konsollene, ser 2007 ut til å bli enda et Playstation 2-år. Spill til maskinen selger nesten like godt i dag, som de gjorde før den nye generasjonen spillkonsoller kom på markedet.

Høy pris og mangel på virkelige storspill gjør at kundene nøler med å hoppe over på den nye generasjonen spillkonsoller, noe som gjør at forrige generasjons vinner, PS2, fortsatt gjør det svært godt.

- Det ser ut til at dette blir enda et PS2-år. Selv om de har mye annet å velge i, går kundene fortsatt for PS2. Det meste av økningen i spillsalget det siste året er på grunn av nettopp PS2, sier spillanalytikeren Michael Patcher i Wedbush Morgan Securities.

Les mer hos DailyTech.

LES OGSÅ: Knallåpning for PS3