-  Window 8 slippes allerede i oktober

- Window 8 slippes allerede i oktober

Det sier kilder som skal sitte på informasjon fra Microsoft.

Ifølge kilder som skal være oppdatert på Microsofts planer for Windows 8, planlegger selskapet å gjøre det nye operativsystemet ferdig i løpet av sommeren og ha det klart for salg allerede i oktober.

Det er den amerikanske finansavisen Bloomberg som hevder å sitte på informasjonen fra sikre kilder.

De nye opplysningene stemmer godt overens med det mange analytikere har spådd den siste tiden om at Microsoft vil slippe Windows 8 i god tid før julesalget starter.

Ifølge Bloombergs kilder vil det ved lansering være toppen fem Arm-baserte pc-er klare for salg, og tre av dem vil være nettbrett.

Nytt med Windows 8 er nemlig at Microsoft har bestemt seg for å gjøre operativsystemet tilgjengelig på nettbrett og pc-er med Arm-baserte prosessorer - gitt at de følger Microsofts strenge krav til spesifikasjoner. Det er disse kravene som gjør at utvalget av Arm-baserte Windows 8-maskiner vil være relativt begrenset i starten.

Det var i forrige måned selskapet meldte at de ville slippe en versjon av Windows 8 for Arm samtidig som den vanlige versjonen av operativsystemet - uten at de samtidig sa noe nærmere om når de faktisk kommer.