Windows 7 kommer på iPad

Windows 7 kommer på iPad

Citrix vil gjøre det mulig å kjøre Windows 7 på iPad.

Stikkord for virksomheten til amerikanske Citrix er sentralisering, virtualisering og tynne klienter. Nå arbeider selskapet med en ny versjon av en programvare kalt Citrix Receiver som skal gjøre det mulig å kjøre Windows 7 på iPad.

I salg i mars

Citrix-løsningen vil bli ferdig til iPad kommer i salg i mars, lover Citrix. Receiver-programvaren er basert på en versjon som allerede er tilgjengelig for iPhone, og den kommer på markedet som svar på spørsmålet om hvordan iPad kan bli tatt i bruk i større bedrifter, skriver amerikanske PC World.

- Hvis firmaet ditt bruker enten XenDesktop eller XenApp, blir du sikkert glad for å få vite at du vil kunne bruke din iPad til seriøst arbeid også, skriver Chris Fleck, en avdelingsleder hos Citrix, på sin blogg.

LES OGSÅ:

GoToMyPC nå til Mac

- Den 9,7-tommer store skjermen på iPod, med en oppløsning på 1024 x 768 punkter, er ypperlig for å kjøre VDI XenDesktop i full skjermstørrelse, skriver Fleck. – Windows-applikasjoner kan da kjøres umodifisert og trygt i datasenteret, også med muligheter for at brukeren kan anvende flere applikasjoner på én gang, ifølge Fleck.

Nettopp mangelen på støtte for fleroppgavekjøring har vært et av kjernepunktene i kritikken mot iPad etter lanseringen i forrige uke.

Forkortelsen VDI står for Virtual Desktop Infrastructure. VDI XenDesktop er ifølge Citrix designet for å kunne gi en virtualiseringsløsning som passer for alle slags brukere i et firma – bedriftens egne superbrukere, mer tilfeldige brukere, gjester som er på besøk og som trenger midlertidig pc- og nett-tilgang, eksterne samarbeidspartnere og så videre.

- Begrensningene er løst

- Begrensningene på iPhone, med liten skjerm og lite tastatur, er løst med iPad. iPad ser ut til å være en ideell sluttbrukerenhet som gjør at brukerne kan være produktive uansett hvor de befinner seg. It-avdelingen vil fra sine servere trygt kunne levere virtuelle skrivebord og applikasjoner til brukerne uten å bekymre seg for sikkerheten, skriver Citrix-direktøren.

LES OGSÅ:

GoToMyPC nå til Mac

Han ser ikke bort fra at nettopp Citrix Receiver-programvaren kan komme til å fungere som løsningen som rettferdiggjør innkjøp at tavle-pc-er som ansatte ville ha kjøpt seg uansett.

Helst for presentasjoner?

Det er ikke sikkert at iPad kommer til å være særlig hensiktsmessig til andre applikasjoner enn presentasjonsprogrammer, skriver amerikanske PC World i en kommentar. - Men bedrifter som allerede kjører virtuelle skrivebord, kan godt komme til å oppdage applikasjoner og brukere som gjør det fornuftig for bedriften å anskaffe iPad, heter det.

Les om: