- Windows 7 påvirker ikke Apple

- Windows 7 påvirker ikke Apple

- Mac-salget pleier å klatre etter Windows-lanseringer, mener analytiker.

Wall Street-analytiker Brian Marshall i Broadpoint Amtech tror ikke at Apple kommer til å påvirkes noe særlig av Microsofts kommende Windows 7-lansering. Marshall har analysert effekten av de siste fire Windows-lanseringene og han har ikke funnet noen negativ påvirkning på Apples salg.

- Faktisk så har Microsofts lanseringer nesten fungert som en forsinket katalysator for Mac-salget, sier Brian Marshall til computerworld.com.

Salget falt ikke

Marshall har sammenlignet Apples salgsresultater etter lanseringene av Windows 98, Windows 2000, Windows XP og Windows Vista, og han fant at salget var det samme eller gikk opp etter lanseringene. Apples salg skal ha økt mest rett etter lanseringen av Windows Vista. Flere eksperter hevder at mange brukere byttet til Mac etter at de ble skuffet over Vistas dårlige ytelse og all kritikken mot Vista. Analytikeren mener markedsandelen er årsaken.

- Apple har en så liten markedsandel at de er ikke avhengige av andre selskaper i bransjen. Det kan imidlertid komme til å endre seg i fremtiden når selskapet blir større, sier Marshall, som mener at Apple vil kunne ha en markedsandel på minst 10 prosent i løpet av fem år.

- Den neste versjonen av Windows kan være en risiko for Apple, men Windows 7 kommer ikke til å ha noen innvirkning.

I neste uke vil Apple presentere salgstallene for det fjerde regnskapskvartalet i 2009. Analytikeren forventer at Apple kommer til å rapportere 2,8 millioner solgte Mac-er i kvartalet juli til september, en økning på sju prosent sammenlignet med samme periode i fjor.